Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x waarom Tilburg het Berlijn van Nederland wordt genoemd

Door Rowie van der Vliet 19 oktober 2017

Laten we maar met de deur in huis vallen: Tilburg is gewoon Tilburg. Als we onze geweldige stad toch met een wereldstad moeten vergelijken komen we al snel bij Berlijn uit. We maakten een lijstje met redenen waarom we er niet omheen kunnen dat ‘Tilly’ iets weg heeft van de Duitse stad.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Berlijn Café

Berlijn Café
Foto: indebuurt

Dit is een inkoppertje, maar het zou raar zijn om Berlijn Café niet in deze lijst op te nemen. Niet alleen de naam verwijst naar de Duitse stad. De kunst en kleuren aan de muren, de bij elkaar geraapte vintagespullen en de ruime keuze aan vegan gerechten op de kaart voelt voor een Berliner vast als thuiskomen.


Meer over Berlijn Café ontdekken?

Berlijn Café cafés

Gesloten11:30 - 00:00

Korvelseweg 169, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Spoorzone

Hall of Fame
Foto: Wikipedia

Het rauwe en industriële van Tilburg beleef je het beste in de Spoorzone. Daar kun je een broodje eten, skaten, borrelen, dineren, jezelf laten masseren en dansen in oude loodsen. Loop door de oude NS-werkplaats, drink koffie in wagons en kijk naar de graffiti op de panden.

Oktoberfest

Oktoberfest
Foto: Pixabay

Je hoeft echt niet af te rijden naar Berlijn of Hamburg om het oktoberfest te vieren. Tilburgers weten allang dat je ook goed terecht kunt in de Koepelhal en andere cafés. Tansen, essen en vooral saufen! Dat wordt weer meerdere dagen jezelf in een lederhosen hullen, brätwurst eten en pullen bier achteroverslaan.

Dancescene

café smederij
Foto: Facebook Club Smederij

De dance en technoscene is groot in Tilburg. Tijdens feesten als Aus Berlin (de naam zegt het al) kunnen we helemaal losgaan. Niks vuurwerk en stroboscopen, de focus van de underground technofeesten ligt juist op de sfeer. Bovendien kunnen hbostudenten zelfs in Tilburg les krijgen in dance, aan de Fontys Academy for Creative Industries. Waar is dancemuziek nog meer groot? Jep, in Berlijn!

IJshockey

Tilburg Trappers
Foto: Facebook Tilburg Trappers

Wij hebben de Tilburg Trappers, in Berlijn hebben ze het ijshockeyteam Eisbären Berlin. Ons ijshockeyteam speelt zelfs mee in de Duitse competitie, de Duitse Oberliga. Toppers dat het zijn, wonnen ze al twee keer de kampioenstitel in dit derde niveau in Duitsland. Eisbären Berlin speelt daarentegen mee met de Deutsche Eishockey Liga, het hoogste niveau.


Meer over Tilburg Trappers ontdekken?

Tilburg Trappers sportcentra

GeopendHele dag

Stappegoorweg 3, Tilburg

Bekijk meer:sportcentra
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.