Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 x typisch Tilburgse ideeën voor je sinterklaassurprise

Door Rowie van der Vliet 2 december 2020

Geef je dit jaar toch een surprise met Sinterklaas? Verzenden jullie het knutselwerk via de post en maak je het dan open op Zoom? Of verwachten ze op school of het werk een surprise, maar heb je nog steeds geen idee? Wij stelden een lijstje samen met typisch Tilburgse ideeën voor je surprise.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Willem II-shirt

Willem II Europa
Beeld: ANP

Perfect voor Willem II-supporters! Knutsel een Willem II-shirt in elkaar en doe daar het cadeau in. Bijvoorbeeld door de vorm van een shirt twee keer te maken uit karton en dit dan aan elkaar te plakken. Je kunt er een Willem II-shirt op verven of dit gewoon op een A4tje uitprinten. Extra leuk om het rugnummer van de favoriete speler van de ontvanger te nemen. Of zijn/haar naam erop te zetten!

Kruikenzeikersjaal

Carnavalszaterdag op de Heuvel. Foto: indebuurt Tilburg

Nog een leuk kledingstuk om een surprise van te maken: een Kruikenzeikersjaal! Ook deze kun je maken door twee lange stroken karton aan elkaar te plakken, met wat ander karton aan de zijkant. Lekker groen-oranje kleuren en ta-dah! Maak het af met het Kruikenzeikermannetje.

Ferry van de Zaande / Fred van Boeschoten

types tilburg
Beeld: still YouTube

Jêh! In deze tijd kunnen we wel wat gezelligheid gebruiken. En met typische Tilburgers Ferry van de Zaande en Fred van Boeschoten is het altijd lachen. Ben jij goed in knutselen? Probeer dan je eigen versie te maken waarin je cadeaus stopt.

Worstenbroodje

worstenbroodjes
Foto ter illustratie. Bron: ANP

Jahaa, die gaat er wel in! Alleen is dit worstenbroodje niet om op te eten. Je kunt er ook eentje maken als surprise. Heb je nog oude wc-rollen over? Misschien kun je daar met wat papier wel een worstenbroike van maken.

Je favoriete horecatent

bierfestival
Foto: Facebook Bierfestival Korte Heuvel

Wil jij iemand de gezelligheid van zijn of haar favoriete kroeg of restaurant meegeven? Zoek een kartonnendoos op en probeer de gevel van je favoriete kroeg na te maken! Helemaal leuk om hier ook iets in te doen wat deze zaak nu verkoopt.

Kruikenzeiker

Foto: indebuurt Tilburg

We hadden het al even over een groen-oranje sjaal, maar je kunt ook proberen om de Kruikenzeiker na te maken. In 2021 zal het symbool van carnaval waarschijnlijk niet naar de Heuvel worden getild, want er zijn geen evenementen rondom carnaval. Maar je kunt wel zorgen dat je dit iconische mènneke een mooi plaatsje in je eigen huis geeft.

Kruikenzeiker-stoplicht

Foto: indebuurt

Marieke Vromans ontwierp een Kruikenzeiker-stoplicht. Voetgangers wachten op meerdere plekken totdat het plaspoppetje groen wordt. Superleuk om dit na te maken voor een surprise! Liever een ander icoontje in het groen en rood? Kijk dan eens naar de gratis te gebruiken pictogrammen van TilburgsAns.

Bènkske

Van Gogh Benkske
Benkske Sint Annaplein. Foto: indebuurt Tilburg

Wie kent ze niet: de mozaïken bènkskes die overal in de stad staan. De bankjes vinden we al jaren in de stad. Je kunt hier even een praatje maken met een mede-Tilburger. Dat is nu misschien wat lastiger, maar het is wel prachtig om een bènkske als surprise te ontvangen.

Het Blauwe Gebouw

Het Blauwe Gebouw in de Spoorzone
Foto: indebuurt Tilburg

Ken jij iemand die heel graag wil dat Het Blauwe Gebouw blijft staan in Tilburg? Ga lekker aan de slag met een doos en flink wat blauwe verf/papier. Dan heeft de ontvanger van jouw surprise in ieder geval Het Blauwe Gebouw thuis staan.

De nonnen bij Theaters Tilburg

Zusters in Staal
Zusters in Staal. Foto: indebuurt

Deze nonnen in de buurt van Theaters Tilburg kun je namaken met een wc-rol, zwart papier en misschien oude foto’s uit het archief. Ook leuk: gebruik een foto van de ontvanger van je surprise.

Schrobbèlerfles

schrobbeler rondleiding
Foto: Facebook Schrobbelèr

Maak je een surprise van iemand die onwijs houdt van de Tilburgse kruidenlikeur Schrobbèler? Nou, één en één is twee! Verf een plastic fles bruin, maak een mini flèske van een wc-rol of ga aan de slag met papier maché. Als je een extra grote fles maakt, kun je er misschien lekkernijen waar Schrobbèler in zit in doen. Of zelfgemaakte tegoedbonnen voor die lekkernijen met de belofte dat jij trakteert.

Reuzenrad / draaimolen / kermisterrein

Breakdance in het klein. Foto: indebuurt Tilburg

Goed, hier ben je wel even mee zoet, dus we weten niet of je een heel kermisterrein in elkaar kan flansen. Wil je dit toch geven? Dan kun je altijd nog foto’s van de Tilburgse Kermis op een doos plakken. Of ervoor kiezen om één kermisattractie na te bouwen. Maar het leukste is toch wel om een miniatuur kermisterrein in elkaar te flansen als surprise. Het liefst met kermiskijkers in scootmobiel! Bovenstaande foto is van miniatuurbouwer Emiel uit Tilburg die kermisattracties nabouwt.

Emiel Tilburgse Kermis

VIDEO: Emiel heeft thuis de Tilburgse Kermis in het klein

Bij de echte kermisfans begint het weken voor De Tilburgse Kermis al te kriebelen. Bij Emiel gaan de...

Paleis-Raadhuis

blauw gebouwen
Het Paleis-Raadhuis en het gebouw van Interpolis zijn deze week blauw verlicht dit in het kader van de viering van 75 jaar Verenigde Naties | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Deze surprise is perfect voor iedereen die zich de koning(in) van Tilburg waant. Het Paleis-Raadhuis werd ooit gebouwd als buitenresidentie voor Koning Willem II. Helaas heeft hij er nooit kunnen wonen. Nu is het een onderdeel van het gemeentehuis én een herkenbaar Tilburgs icoon.

Lees ook:

sinterklaascadeautjes

Berenjacht in een nieuw jasje: zet een sinterklaaspop of pietje voor je raam

Het Sint Nicolaas Comité in Tilburg heeft iets leuks bedacht voor alle fans van de berenjacht. Namen...

Breaking news: Sinterklaas is ook dit jaar aangekomen in Tilburg en wij hebben de beelden

Oeps: Sinterklaas kwam dit jaar om 12 uur 's nachts aan in plaats van 's middags. Kan gebeuren! Gelu...

Enya (27) opent haar eigen mini-banketfabriek: ‘Ik wil mensen een mooie herinnering geven’

Enya Boleij (27) weet het nog goed. Op Sinterklaasavond lekker op de bank kruipen met zelfgemaakte p...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.