Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 hele fijne terrassen (net) buiten Tilburg

Door Noah Godefroy 4 augustus 2020

Nog niet zo lang gingen we op zoek naar de fijnste terrassen (net) buiten Tilburg en vroegen jullie daarbij om hulp. Er werd massaal gereageerd en gemaild en plots hadden we deze lijst: 13 hele fijne terrassen (net) buiten Tilburg!

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Herberg In den Bockenreyder (Esbeek)

Foto: Facebook In den Bockenreyder.

Ah, de nostalgie! ‘D’n Bockenreyder’ is al jarenlang een trekpleister voor Esbeek. Mag je er nog steeds die pindaschillen op de grond gooien? Je vindt de herberg aan de Dunsedijk 3.

Brasserie Ome Jan (Oisterwijk)

Foto: Facebook Brasserie Ome Jan.

We zullen jullie alvast een heads up geven voor de rest van de lijst: Oisterwijk is zéér geliefd onder de terrasfans (jullie dus 😉 ). Zo ook Brasserie Ome Jan gelegen aan de Vennelaan.

Café Mie Pieters (Heukelom)

terras buiten tilburg
Het terras van Mie Pieters in Heukelom. Foto: Facebook Mie Pieters.

Good old Mie Pieters. Voor de fietsers onder ons: hier ben je vast weleens geweest, toch? Het café met heerlijk terras ligt in Heukelom aan de Laag Heukelomseweg op nummertje 13.

Boscafé De Rode Lelie (Oisterwijk)

Foto: Rob Funcken.

Numero dos in Oisterwijk. Boscafé De Rode Lelie is een naam die we vaak voorbij zagen komen en dat is niet zo raar: de ligging in het Oisterwijkse bos is fantastisch!

Landgoed Bosch en Duin (Udenhout)

Foto: Facebook Landgoed Bosch en Duin.

Liefhebber van duinen? Dan hoef je in Tilburg niet ver te reizen om in het prachtige natuurpark van de Loonse en Drunense Duinen terecht te komen. Naderhand zin in een hapje of drankje? Dan kun je perfect terecht bij Bosch en Duin.

Café Zomerlust (Tilburg)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Café Zomerlust.

Zoals we al zeiden in onze oproep, we gaan niet mierenneuken over stadsgrenzen. Voor iemand uit West of Noord is Café Zomerlust bijna net zo ver als Gilze of Udenhout dus reken maar dat we die meenemen: er waren namelijk een hoop Tilburgers die Zomerlust noemden als fijnste terras!

Boshuis Venkraai (Oisterwijk)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Venkraai.

Boshuis Venkraai ligt aan de Bosweg in Oisterwijk en ook hier kun je heerlijk vertoeven in het groen. Plak er een mooie wandeling aan vast, en je bent écht een dagje weg van de drukke stad.

Café Het Dorstige Hert (Tilburg)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Het Dorstige Hert.

Nog zo’n Tilburgse klassieker: Café Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg bestaat namelijk al sinds 1903 (!). Voor wie Tilburg net inrijdt, uitgaat óf lekker heeft gewandeld in de bossen/parken is dit een heerlijk gastvrije plek.

Meneer van Eijck (Oisterwijk)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Meneer van Eijck.

Bij Meneer van Eijck in Oisterwijk kun je echt álles: van lunch tot diner en van koffie tot uitgebreide borrel. Geloof ons als we zeggen dat het de moeite is om even de bossen voor in te duiken. Je vindt Meneer van Eijck aan de Rosepdreef.

Souterrain de Twaalf Trappisten (Haaren)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Souterrain de Twaalf Trappisten

Deze naam zagen we supervaak voorbij komen! Souterrain de Twaalf Trappisten ligt aan de Kasteellaan in Haaren en is gevestigd in kasteel Nemerlaer. Hoe vet is dat? Op zondag is er vaak live muziek en het is er altijd goed vertoeven.

Groot Speijck (Oisterwijk)

terrassen buiten Tilburg
Foto: Facebook Groot Speijck.

Bij Natuurpoort ruik, proef en ontdek je de Oisterwijkse bossen en vennen, zo lees je op de website. Maar een hoop mensen bezoeken de plek ook voor het heerlijke terras. Je vindt deze veelzijdige plek aan de Van Tienhovenlaan.

De 2 Bourgondiërs (Hilvarenbeek)

Foto: Facebook De 2 Bourgondiërs.

Leuk, een terras uit Hilvarenbeek! De 2 Bourgondiërs ligt aan de Tilburgseweg en je kunt er terecht voor een drankje, lunch of diner: maar net waar je zin in hebt. Je kunt het natuurlijk altijd combineren met een dagje Beekse Bergen.

Lieve Lente (Oisterwijk)

Foto: Google Maps.

Weer eentje uit Oisterwijk, maar toch compleet anders dan de andere terrassen. Lieve Lente zit namelijk midden op De Lind. Nog nooit in het centrum van Oisterwijk geweest? Echt een aanrader!

Lees ook:

toiletten Tilburg

Volle blaas? Hier in Tilburg vind je openbare toiletten

Het is lekker weer, dus we zijn zoveel mogelijk buiten op het moment! Of je nu een biertje drinkt aa...
Rijkste buurten in Tilburg

Centjes tellen: dit zijn de vijf rijkste buurten in Tilburg

Ben jij benieuwd of jij in een rijk stadsdeel woont? Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig en zochten...
Yvette Kouwenberg De Spinnerij

Deze zaken openen binnenkort hun deuren in Tilburg

In juli openden een hoop nieuwe zaken hun deuren in Tilburg, maar we weten nu al dat er nog véél mee...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.