Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 x dit zijn jullie favoriete leraren van vroeger

Door Rowie van der Vliet 7 juli 2020

Je hebt juffen en meesters die het verschil kunnen maken. Door jou te laten zien dat je er mag wezen of die je iets geleerd hebben dat jij heel je leven niet meer gaat vergeten. Tilburgers hebben genoeg mooie herinneringen aan hun favoriete leraren van vroeger. Wij zetten de mooiste anekdotes op een rijtje.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Peter Snoek

“Op de Triangel groep 6 was dat meneer Peter Snoek. Altijd in voor een geintje met de leerlingen. Nu 22 jaar nog steeds elk jaar een kaartje met kerst”, aldus Amanda.

Meneer Marijnissen

“Deze man had echt fantastische humor. O, je bent niet aan het opletten? Stift tegen je harses! Geen een les met hem was saai”, vindt Samantha.

Juf Mariëtte van Berkel

“Op de lagere school, De Hazenest in Noord was dat voor mij Juf Mariëtte van Berkel. Zo lief”, zegt Maria. Sandra vult aan: “Juffrouw Mariëtte van handenarbeid! Heb ik pas nog mee gekletst.”

Meneer De Rico

“De Rico op de tweede LTS. Die leek sprekend op een van de Untouchables uit de gelijknamige televisieserie. En gewoon een heel toffe leraar!”

Henri van Bergen

Favoriete leraren maken niet altijd meteen indruk. “In eerste instantie vond ik hem verschrikkelijk, terwijl mijn vriendinnen ermee wegliepen. Op een gegeven moment ben ik hem anders gaan zien, al was ik het niet altijd eens met zijn manier van benaderen van sommige leerlingen”, laat Audrey weten.

Meneer Schoonus

“Op de Michael was dat Dhr. Schoonus. Hij maakte kwasten schoon in zijn mond.”

Meneer Gerben van Dongen

“Op de Keyzer was dat meneer Gerben van Dongen. Ik heb hem twee keer gehad en het was echt een hele toffe meneer. Altijd geduldig en altijd met een lach op zijn werk.”

Frater Theopherus

Anja heeft onwijs goede herinneringen aan Frater Theopherus die las gaf op aan de Hubertussschool. “Hij las elke vrijdagmiddag voor uit De Brief voor de Koning.”

Juffrouw Tineke

“Juffrouw Tineke van de Maria Catharina school in de Besterd was mijn favoriete juf”, vertelt Liesbeth ons. Juf Tineke reageert zelf: “Wat lief! Zo lang geleden! De vele herinneringen vervagen wel wat hoor. 55 jaar?”

Theo Daniels

“Theo Daniels? Ja, absoluut! Die is toch naar Tholen verhuisd. Het feit dat ik dit nog weet, zegt genoeg”, zegt Yvonne.

René Haans

“René Haans op de Michael. Wat was dat een gouden vent”, zegt Sabrina. Elvira sluit zich daar zonder twijfel bij aan. “Ja, zeker! Dacht hem laatst hier in de buurt gezien te hebben.”

Meneer Dongor

“Van de basisschool in de Hasseltstraat! Wat een lieve en zorgzame leraar”, vindt Angelique.

Sietse Hoogenboom

“Op het Koning Willem II-college was dat voor mij met stip op een Sietse Hoogenboom. Ontzettend aardige man die consequent rechtvaardig was.”

Lees ook:

Kirsten Cuppen

Kirsten uit Tilburg genomineerd voor Leraar van het Jaar-verkiezing: ‘Keiblij mee’

Wie weet... misschien mag Kirsten Cuppen uit Tilburg zichzelf Leraar van het Jaar 2021 noemen. De Ti...

Meester Oscar leest voor op YouTube: ‘Mijn zoon riep dat ik viral ging’

Oscar van den Berg is meester op een Tilburgse basisschool. Inmiddels is hij niet alleen bekend bij ...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.