Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 x dit krijgen jullie te horen als je vertelt dat je uit Tilburg komt

Door Noah Godefroy 18 juni 2020

Hilarisch! Onlangs vroegen we jullie de volgende zin af te maken: ‘Als ik vertel dat ik uit Tilburg kom, zeggen mensen…’ Nou, dat leverde een  aantal bijzondere antwoorden op. Dit waren de 13 leukste en vaakst genoemde:

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Joah?!

via GIPHY

Vaak gelezen: ‘Joah zeet-ie’ of iets wat daarop lijkt. Dan kennen de mensen van buiten de stad ons taaltje dus toch een beetje…

Kruik

via GIPHY

Ook schijnen mensen de link tussen Tilburg en de kruikenhistorie goed te kennen. Termen als Kruikenzeiker, kruik en Kruikenstad ligt blijkbaar toch vaak op de tong.

Corona

via GIPHY

Ach, inmiddels kunnen we er wel een beetje om glimlachen. Maar zeker als we boven de rivieren komen, krijgen we nog vaak wat te horen over de vervelende ziekte.

Rotonde

via GIPHY

Tja en natuurlijk de befaamde, beroemde én beruchte Hasseltrotonde… Ja, die met het Draaiend Huis inderdaad. Blijkbaar dus ook bekend buiten onze stadsgrenzen!

Tilburg?!

via GIPHY

Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar er zijn dus mensen die niet weten waar Tilburg ligt?! We nodigen jullie allemaal uit om toch maar eens langs te komen…

Schôôôôôôôôn

via GIPHY

Ja, ja. Er zijn dus ook gewoon mensen die zeggen: de schôônste stad van ’t laand! Daar zijn we het dan dus wél weer helemaal mee eens.

Kermis

via GIPHY

Dit jaar geen Tilburgse Kermis, maar er zijn toch wel een hoop mensen die Tilburg kennen als de stad met de grootste kermis van de Benelux. En weet je wat: dat vinden wij helemaal niet erg!

Das toch…

via GIPHY

Sommige Tilburgers krijgen te horen: ‘dat is toch bij Breda?’ of ‘Ah, ja bij Den Bosch toch?!’ Nou, wij vinden Tilburg toch wel een stukkie leuker.  😉

13 x hierom woon je liever in Tilburg dan in Den Bosch

Eerlijk is eerlijk: Den Bosch is best een prima stad. Maar we moeten er niet aan denken om permanent...

Nee joh?!

via GIPHY

Haha, tja hier kunnen we niks aan doen. Het blijkt dat heel veel Tilburgers te horen krijgen: ‘Dat kon ik al wel horen…’. Tja, die Tilburgse tongval raak je niet makkelijk meer kwijt, maar is dat erg?

Schrobbelèr

via GIPHY

Overal waar je komt, kennen mensen het lekkerste goedje van Tilburg en omstreken: Schrobbelèr. Hoe leuk is het dan als dat de eerste reactie van mensen buiten Tilburg is?!

Groen

via GIPHY

Veel groen in Tilburg? Volgens een hoop mensen van buiten onze stad wel. Maar dan wel het soort groen van wiet; het was een reactie die we vaak terugzagen op Facebook!

Studie

via GIPHY

Tilburg is een echte studentenstad. En dat komt dus ook vaak terug in de antwoorden. “Ik kom uit Tilburg.” “Ah, daar heb ik gestudeerd!” Altijd leuk om te horen.

LEUK!

via GIPHY

Maar het vaakst horen we natuurlijk gewoon: LEUK! Dat kan ook niet anders, want dat is een van de voornaamste redenen dat we hier wonen. De stad is constant in ontwikkeling, en vaak is dat heel positief. Tof om te horen!

Lees ook:

Nicole ontwierp een postzegel voor Tilburg: ‘Dit moet de leukste zomer ooit worden’

Groeten uit Tilburg! Heb jij het plaatje met de blauwe strepen en de witte vlag met zwarte letters o...

6 x dit missen we aan een ouderwets avondje stappen in Tilburg

Een avondje stappen met vrienden: het lijkt een eeuwigheid geleden. Met weemoed denken we dan ook te...

9 x in deze memes over Tilburg herken jij je 100%

Ach, wij Tilburgers zijn soms best een eigenaardig volkje. En witte wa, da gift nie. Instagramaccoun...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.