Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 x de leukste uittips in Tilburg volgens De Reismannen

Door Rowie van der Vliet 20 augustus 2019

De Reismannen bezoeken heel wat plekken in binnen- en buitenland. Tilburg mag natuurlijk niet op hun lijstje ontbreken. Ze tippen de leukste uittips in Tilburg zoals culturele uitjes, fotogenieke plekken, winkels en veel drank.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Foto’s maken van het Kroepoekdak en het skatepark

Hall of Fame Mike Dobber
Foto: indebuurt

Het kroepoekdak is de eerste tip van De Reismannen. Ze prijzen het aan als een fotogenieke feature. Daarna sturen ze lezers naar de Spoorzone met bijzondere horecaplekken, Ladybird Skatepark en af en toe festivals.

smeer 'm

Martine en Saskia: ‘Vóór de opening werden de eerste broodjes al verkocht’

Tijdens onze ontdekkingstocht door de Spoorzone stuitten we een tijd terug al op het verstopte koffi...
Hall of Fame Mike Dobber

Big boss Mike: ‘Wij waren het eerste bedrijf in de Spoorzone’

Cultuurfabriek Hall of Fame drukt zijn stempel op Tilburg. Het is een plek waar stadsgenoten hun toe...

Dwalen door de LocHal

Foto: indebuurt

In de gigantische hal van de LocHal werden vroeger locomotieven opgeknapt. Nu is het met een bibliotheek en vergaderzaal/flexwerkplek Seats2Meet een plaats voor knappe koppen. Al hoef je volgens De Reismannen zeker geen boekenwurm te zijn om het gebouw met gigantische ramen, gietijzeren constructies en andere throwbacks naar de voormalige NS-werkplaats te waarderen.

Drankje doen in de Spoorzone

Bumperkluiven 2019. Foto: Git van den Boer voor indebuurt Tilburg

Moe geworden van het slenteren door de LocHal? Tijd voor een drankje! In de Spoorzone vind je genoeg horeca. Zo prijzen De Reismannen het goede eten van Eetbar De Wagon of ‘grote broer’ De Houtloods aan. Lekker borrelen doe je in RAW of EVE. Die laatste zit natuurlijk in de indrukwekkende Polygonale hal. Goede Tilburgse technofeestjes vind je bij Club Smederij.

Lichtjes kijken in de Willem II-passage

Willem II Passage
Overdag staan de kleuren op standje pastel Foto: indebuurt

Via RAW loop je onder het spoor door naar de stad. Vooral ’s avonds is dit tof om te zien. De lichtvlakken veranderen van kleur en vormen steeds andere patronen. Tipje van De Reismannen!

Goed toeven bij Doloris

Rooftopbar Doloris
Rooftopbar Doloris. Foto: indebuurt Tilburg

Mocht je de wandelroute van De Reismannen in deze volgorde lopen dan is het natuurlijk wat vroeg om weer aan de drank te gaan. Toch mag Doloris niet ontbreken op het lijstje. Reserveer voor het onvergetelijke doolhof of pak de goederenlift naar de bovenste verdieping om je ogen uit te kijken op de rooftopbar.

Kijk je ogen uit in de Willem II-straat en Tuinstraat

Blyf
Foto: Blyf Facebook

Kijk, zo horen we het graag. Volgens De Reismannen was het wat overdreven om Tilburg steeds maar lelijk te noemen. Dat bewijst de Willem II-straat met herenhuizen. Natuurlijk is dit ook de straat van Cinecitta en Paradox. De Tuinstraat is volgens de bloggers ook mooi door de huizen, maar wel anders door studentenhuizen. Ach, dat maakt het ook wel levendig en vrolijk. De mannen noemen hier ook interessante horeca. Gratis tip van ons van indebuurt Tilburg: taartencafé Zoete Zaken, spelletjescafé Café Jack’s en eetwinkel Blyf.

Shoppen rondom De Vijfsprong

superfly
Foto: Indebuurt

Tijd om te shoppen! Rond de Vijfsprong komen straten uit het Dwaalgebied bij elkaar. De Reismannen lichten wat favorieten uit: vintagewinkel Sam-Sam in de Noordstraat, hippe kledingwinkel Superfly (met winkelhond Sushi), De Burgerij, dim sumplek Flipped Story, koffiecafé Buutvrij of kijken naar mensen die bijna worden aangereden op het terras van Stadscafé de Spaarbank of Langeboom. De Dwalerij mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Alles komt samen op het Radioplein

Het Radioplein in Tilburg mr morris
Foto: indebuurt Tilburg

Op het knusse pleintje het Radioplein komt volgens De Reismannen alles samen. Je vindt er studenten, hipsters, mensen uit Broekhoven, Hockey Club Tilburg en meer. Ook kun je hier terecht voor smoothies bij Mr Morris, poké bowls van Hoki Poké, wijn bij Bargús en het gezellige terras van Café Nieuwland.

Shoppen in de zijstraten

mint & pepr
Tjerk en Margriet van Mint & Pepr. Foto: indebuurt

De Reismannen raden aan om tijdens het shoppen ook eens een zijstraat van de Heuvelstraat in te duiken. Zo kom je terecht bij luxe mannenwinkels zoals Tatio en Jimmy’s. Is urban jouw stijl? Dan slaag je vast bij Le Flux of Re-issue. En ‘casual hip’ (eigenlijk weten De Reismannen ook niet zo goed wat dat betekent) vind je bij Mint & Pepr en STUENstore.

Nog meer horeca op de Korte Heuvel, Heuvel en Piusplein

'S Nachts
Foto: indebuurt

De Reismannen schreven eerder in hun cityguide al dat je de auto beter thuis kunt laten voor dit rondje Tilburg. Een van hun laatste tips is namelijk het ‘horecacluster’ van Tilburg. Je snuift hier nog eventjes cultuur op bij de Heuvelkerk. Het is natuurlijk lastig kiezen uit al die fijne cafés en terrassen, dus de tip van de mannen is gewoon om neer te ploffen en te mensen te kijken.

Piushaven

foto tilburg
De Piushaven. Foto: indebuurt Tilburg

De laatste stop van het lijstje is de Piushaven. Loop een wandeling langs de boulevard en kijk eventjes naar brug d’n Ophef. Liever jezelf vermaken op het water? Je kunt een drijvende barbecue huren. Qua horeca is er hier ook genoeg te beleven. De Reismannen tippen: onbeperkte sushi bij Shinzo, fruits de mer bij De Visserij, lokaal gebrouwen speciaalbier van Stadsbrouwerij 013 en ijs met een verhaal van Vittorio.

Lees ook:

Buutvrij

9 x lekker lunchen volgens Tilburgse locals

Lunchen kun je op genoeg plekken in Tilburg. Maar welke lunchplek mag je echt niet overslaan? We ver...
Tante Pollewop Evelyn Klerkx

Dit zijn de leukste kledingwinkels in Tilburg (volgens jullie)

Ja hoor, in Tilburg zijn er talloze leuke kledingwinkels. Precies die zaken waar jij je thuis voelt,...
BijZestig

Dit zijn de beste plekken om te ontbijten in Tilburg volgens Travel Rumors

Heerlijk om lekker te ontbijten buiten de deur. Dat noemen we nog eens een goed begin van jouw dag. ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.