Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Tilburgers ontvangen een bijstandsuitkering

Door Thijs Dingemans 14 augustus 2019

Ontvang jij een bijstandsuitkering? Dan ben je zeker niet de enige in Tilburg. Het CBS kwam met cijfers over de afgelopen jaren. Het meest recente getal is van februari 2019: in die maand kregen 6.750 Tilburgers een bijstandsuitkering.

We duiken even in de cijfers en zien dan dat het aantal mensen in Tilburg dat een bijstandsuitkering ontvangt al jarenlang schommelt. In januari 2016 was het op z’n hoogtepunt met 7.660 uitkeringen. Het aantal Tilburgers dat in de bijstand zit, is ten opzichte van 2018 wel gedaald.

Aantal ontvangers bijstandsuitkering Tilburg

Hieronder in de grafiek zie je alles op een rijtje. De laatste paar maanden zien we een dalende lijn. Het gaat de goede kant op!

Tekst loopt door onder de grafiek.

Is dat nou veel?

Of dat extreem veel is? Daarvoor moeten we de Tilburgse cijfers vergelijken met andere gemeenten. Dat kun je zelf checken in onderstaand kaartje. Overigens zegt dit niet alles, want we weten niet welk aandeel van de gemeentebevolkingen in de bijstand zit.

Tekst loopt door onder de kaart.

WW-uitkeringen

Let even op: deze grafiek gaat dus níet om het aantal WW-uitkeringen. Dat zijn er trouwens een stuk minder: in juni 2019 kregen 3.766 Tilburgers geld vanuit de werkloosheidswet. Het verschil zit ‘m in het volgende: je krijgt een bijstandsuitkering als je niet genoeg inkomen of eigen vermogen hebt om in je eigen levensonderhoud te voorzien. Een werkloosheidsuitkering krijg je als je tijdelijk geen werk hebt en dus ook geen inkomen.

Lees ook: 

inkomen per inwoner in tilburg

Dit is het gemiddelde inkomen per inwoner in Tilburg

Je weet zelf niet eens wat de buurman verdient, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek weet áll...
Uitzicht Tilburg

Zoveel mensen verhuisden het afgelopen halfjaar naar (gemeente) Tilburg

De mooiste stad van Nederland? Duh! Tilburg natuurlijk. Onze stad wordt hotter dan hot en dat beseff...
kans op inbraak

Zo groot is de kans op een inbraak in jouw wijk

Interpolis heeft een nieuwe inbraakbarometer gelanceerd. Met deze boevenradar kun je aan de hand van...

adv.