Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel mensen zijn het niet eens met de WOZ-waarde van hun huis in Tilburg

Door Noah Godefroy 8 december 2019

Veel mensen met een koophuis zijn het niet eens met de WOZ-waarde die gemeente voor hun woning heeft vastgesteld. In zes op de tien gemeenten was het percentage ‘woningen onder bezwaar’ in 2018 hoger dan in het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer. Benieuwd hoe het met de tevredenheid over de WOZ-waarde van Tilburg zit? Je leest het hier.

Mensen tekenen vooral bezwaar aan als ze denken dat hun huis te duur wordt ingeschat. Een hogere woningwaarde betekent namelijk vaak ook dat je meer belasting moet betalen. De afgelopen jaren stegen de WOZ-waardes behoorlijk.

Het hoogst en het laagst in Nederland

In de gemeenten Simpelveld, Wierden en Wijdemeren lag het percentage huizen onder bezwaar vorig jaar het hoogst. In de gemeenten Zevenaar, Montferland en Pekela lieten vorig jaar juist relatief weinig mensen hun huis opnieuw door de gemeente taxeren.

Schatting

Huizenbezitters krijgen elk jaar een WOZ-beschikking op de deurmat. Daarin staat hoeveel het huis volgens de gemeente waard is. De gemeente maakt deze inschatting door bijvoorbeeld te kijken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en door te kijken hoe groot de woning is. Met deze taxatiewaarde wordt de hoogte van verschillende belastingen, zoals de onroerende zaakbelasting (ozb) en de waterschapsbelasting bepaald.

Ontevredenheid WOZ-waarde Tilburg?

In Tilburg is het bezwaar ten opzichte van vorig jaar gestegen. In 2017 tekende 0,9% van de Tilburgse huizenbezitters bewaar aan en in 2018 was dat al 1,6%. Hoe tevreden ben jij eigenlijk met de schatting die de gemeente maakte van jouw woning?
 
Zo zat het in de rest van Nederland:

Lees ook:

Woning vd Week

Feiten en cijfers: zo tevreden zijn wij in Tilburg met onze woning

Steeds meer mensen zijn niet tevreden met hun woning. Zowel onder huurders als onder huiseigenaren n...
broeikas tilburg

Feiten en cijfers: zo zit het met de broeikasuitstoot in Tilburg

Goed nieuws: de uitstoot van broeikasgassen was in 2018 ietsiepietsie lager dan in 2017. Twee procen...
Voedselbank armoede in Tilburg

Feiten en cijfers: zoveel Tilburgers leven in armoede

Wow, dat is schrikken! Er leefden bijna 939 duizend Nederlanders in armoede in 2017. Dat is ongeveer...

adv.