Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel auto’s, brommers en motoren werden in het laatste halfjaar van 2018 in Tilburg gestolen

Door Rowie van der Vliet 18 september 2019

Het aantal gestolen brommers, auto’s en motoren is in het afgelopen jaar ruim vijf procent gestegen. Dat blijkt uit recent gepubliceerde halfjaarcijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Maar hoe zit dat in Tilburg? Wij zochten het voor je uit.

In totaal werden er het laatste half jaar van 2018 63 brommers en scooters, 23 auto’s en vijf motorfietsen gemiddeld per dag gestolen. Ja, je leest het goed, per dag! In totaal noteerde de politie 11,7 duizend voertuigdiefstallen, ruim vijf procent meer dan in het eerste halfjaar van 2018.

In Amsterdam werden de meeste voertuigen gestolen: maar liefst 1.889. Den Haag en Rotterdam volgen op de lijst met ruim 800 diefstallen. Opvallend is het hoge aantal diefstallen in kleinere grensgemeenten als Roosendaal met 123 diefstallen, Heerlen met 112 en Sittard-Geleen met 92. Ook Breda valt op, want daar werden opvallend veel autodiefstallen gepleegd. Alleen worden er in Tilburg in totaal meer voertuigen gestolen dan in Breda…

Diefstallen in Tilburg

In Tilburg werden in het laatste half jaar van 2018 in totaal 235 diefstallen gepleegd. Van alle gemeentes in Brabant was het aantal diefstallen alleen in Eindhoven hoger dan in onze stad. De populairste voertuigen om te stelen zijn de brom- en snorfietsen. Maar liefst 151 exemplaren werden ontvreemd. Ook auto’s zijn populair als het gaat om diefstal in Tilburg, er werden er het afgelopen halfjaar 65 gestolen. Tilburgse motoren vinden dieven iets minder interessant, er werden er 12 gestolen.

Meevaller

Kleine meevaller: ongeveer één op de drie gestolen voertuigen wordt uiteindelijk weer teruggevonden. In vijfendertig procent van de gevallen gebeurt dit binnen 24 uur, in zestig procent binnen één week. Is jouw voertuig dan nog niet teruggevonden, dan is de kans klein dat dit nog gaat gebeuren.


Bron: LocalFocus

Lees ook:

boete telefoon auto

Bellen of appen achter het stuur? Zoveel boetes zijn uitgedeeld in Tilburg

We weten allemaal wel dat we niet moeten bellen en appen achter het stuur. Het is gevaarlijk. En toc...
flitspalen tilburg

Deze Tilburgse flitspalen zorgen voor bijna 100 (!) boetes per dag

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...
gevaarlijkste wegen tilburg

Dit zijn de 10 gevaarlijkste wegen van Tilburg

De gevaarlijkste wegen van Tilburg, welke straten zijn dat eigenlijk? Op de CROSS-snelhedenkaart kun...

adv.