Zo maak je kans op een gratis monumentale boom in je tuin

Door Thijs Dingemans 11 oktober 2018

Mist die ene mooie boom in je tuin? En was je van plan om die binnenkort toch maar te kopen? Wacht dan héél even. De gemeente trakteert namelijk en geeft 25 monumentale bomen weg. 

Je kunt binnenkort dus zomaar een monumentale boom in je tuin hebben staan. Als jij een van de gelukkige bent, plant de gemeente de boom dit najaar bij jou thuis. Te gek, natuurlijk, maar er zitten wel wat voorwaarden aan vast.

Toekomstboom

Zo mag je de boom niet kappen en je mag er ook niets omheen bouwen of verharden. De gemeente wil dat de boom uitgroeit tot een zogeheten ‘toekomstboom’ die bijdraagt aan de vergroening van de stad. Dat vindt ze dan weer goed voor mens en dier. Er wordt daarom bekeken of jouw tuin geschikt is. Als jij zo’n boom krijgt, ben je na plaatsing ook eigenaar. Je moet dan zelf zorgen voor het onderhoud, maar de gemeente geeft wel wat geld als tegemoetkoming.

Aanmelden kan vóór 29 oktober

Goed, mocht je inderdaad zo’n toekomstboom willen, dan kun je dat voor 29 oktober laten weten. Ook bedrijven, scholen en instellingen kunnen zich aanmelden. Dat kan door te mailen naar [email protected]. Vermeld daarbij even dat het gaat om de toekomstboom en op welke plek-ie moet komen te staan. De gemeente komt dan vervolgens langs om te checken of jouw tuin geschikt is. Je mag dan ook meteen laten weten wat voor soort boom je wil. De voorwaarden en de soorten waaruit je kunt kiezen zijn hier te vinden.

Fietsen in het bos

MAG DAT: een rondje fietsen in het bos?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
tuin

7 x huizen met een waanzinnig mooie tuin in Tilburg

Nu de lente nadert, zijn wij maar wát jaloers op alle Tilburgers met een mooie, grote tuin. Niets zo...
boomschors

Het regent boomschors in Tilburg en dit is waarom

Op sommige plekken in Tilburg word je momenteel verrast door uit de lucht vallend boomschors. Geen z...

Meer over

Gemeente

adv.