Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kan het ook: de Heuvel ziet er in 2023 waarschijnlijk héél anders uit

Door Rowie van der Vliet 3 december 2020

Brabants Dagblad meldt dat de Heuvel er in 2023 mogelijk héél anders uit komt te zien. Het plein wordt een stuk groener en nog ingrijpender: als de gemeenteraad een go geeft, gaat het er straks heel anders aan toe op de cityring. 

In het kort: de cityring gaat misschien van 50 kilometer dan 30 kilometer per uur. En als het plan van de wethouder doorgaat is het stukje vanaf de kruising Spoorlaan / Heuvelring tot en met de schouwburg alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer. Dat betekent dat enkel mensen die de parkeergarage willen gebruiken, inwoners van het centrum en auto’s en vrachtwagens met bevoorrading voor winkels hier mogen rijden. Wethouder Mario Jacobs ligt zijn plan toe in het Brabants Dagblad. Ook zijn er plannen voor de ringbaan die in het artikel van onze collega’s worden toegelicht.

Pril plan

Het is niet zeker of dit echt allemaal gaat gebeuren. In januari 2021 beslist de gemeenteraad of we langzamer moeten rijden op de cityring. Daarna wordt er beslist wat er eventueel verandert aan de Heuvel. Maar het is dan wel handig om tegen die tijd al een beeld te hebben van hoe het er ook uit kan zien. Nou, dat is er al! Goudappel Coffeng maakte een voorlopige impressie:

Zo kan de Heuvel eruit komen te zien. Foto: Goudappel Coffeng
Zo kan de Heuvel eruit komen te zien. Foto: Goudappel Coffeng

Lees ook:

Parkje NS-plein

Dit parkje bij de Spoorlaan krijgt een make-over en zo komt het eruit te zien

Het parkje op de hoek van de Spoorlaan en het NS-plein krijgt een make-over. Veel Tilburgers lopen e...

Wow! Stappegoor gaat flink veranderen en zo ziet het eruit

Reken er maar op dat Stappegoor er over acht jaar héél anders uitziet. De gemeente maakte nieuwe pla...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.