Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: zoveel procent van de jongeren in Tilburg krijgt jeugdzorg

Door Noah Godefroy 26 november 2019

Steeds meer jongeren in Tilburg krijgen een vorm van jeugdzorg. Niet alleen in Tilburg, maar door heel Nederland is het percentage dat te maken krijgt met jeugdzorg de laatste jaren enorm gestegen. Dankzij statistieken van het Centraal Bureau Statistiek kunnen we nu duidelijk zien waar het percentage het hoogst is.

Het Brabants Dagblad schreef over de opvallend hoge percentages van buurgemeentes Loon op Zand en Waalwijk. Met respectievelijk 12,8 en 12,1 procent zijn zij de hoogst scorende gemeenten van Noord-Brabant.

Jeugdzorg in Tilburg

Maar wat blijkt: Tilburg doet niet eens zo heel veel onder voor de hoge scores van Loon op Zand en Waalwijk. Wat heet, van de vier grootste steden van Noord-Brabant (Eindhoven, Den Bosch, Breda en Tilburg), is het percentage bij onze jeugd duidelijk het hoogst: 11,2%. Oei, dat is even slikken!

Lees verder onder het kaartje. 

Stijging laatste jaren

Wat de reden van het hoge percentage in Tilburg en omstreken is, is gissen. Het college van B en W van de gemeente Waalwijk noemt prestatiedruk, de rol van social media en de grote aandacht voor depressies bij jongeren als mogelijke redenen. In 2015 lag in Loon op Zand het percentage jongeren dat hulp ontving nog op 6,8 procent, in Waalwijk op 6,6 procent. Over heel Nederland is het aantal jongeren dat in aanraking komt met jeugdzorg met vijftien procent gestegen ten opzichte van datzelfde jaar.

Lees ook:

Woning vd Week

Feiten en cijfers: zo tevreden zijn wij in Tilburg met onze woning

Steeds meer mensen zijn niet tevreden met hun woning. Zowel onder huurders als onder huiseigenaren n...
broeikas tilburg

Feiten en cijfers: zo zit het met de broeikasuitstoot in Tilburg

Goed nieuws: de uitstoot van broeikasgassen was in 2018 ietsiepietsie lager dan in 2017. Twee procen...
Voedselbank armoede in Tilburg

Feiten en cijfers: zoveel Tilburgers leven in armoede

Wow, dat is schrikken! Er leefden bijna 939 duizend Nederlanders in armoede in 2017. Dat is ongeveer...

adv.