Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow, zo kun je gratis trouwen in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 19 oktober 2017

Daar komt de bruid, daar komt de bruid… en het kostte het stel geen fluit! Alle gekkigheid op een stokje, dit kan dus echt in Tilburg. Geloof het of niet, het is mogelijk om gratis te trouwen.

Een ceremonie met de hele familie en al je Facebookvrienden gaat niet lukken voor noppes. Trouwen op een prachtlocatie als Dudok of de Ursulinenkapel wordt hem ook niet helemaal. Bovendien heb je ook niet veel keuze uit de dagen van de week voor de mooiste dag van je leven. Toch kan het een uitkomst voor stellen die bijvoorbeeld leven onder de armoedegrens.

Hoe dan?!

Gemeentes met een inwonertal als dat van Tilburg zijn verplicht op twee gratis trouwmomenten per week aan te bieden. In Tilburg komt dit neer op een korte plechtigheid van een kwartier. Bovendien staat de locatie en het tijdstip ook vast. Het bruidspaar dient zich te melden aan het gemeenteloket op maandag op om 9.00 of 9.15 uur. Je mag alleen je getuigen meenemen. Het is niet bekend hoeveel dat er mogen zijn. In Breda is bijvoorbeeld vastgesteld dat je maximaal 2 extra personen mag uitnodigen.

Onaantrekkelijk maken

Voor de gemeente is zo’n trouwmoment niet echt voordelig, dus proberen ze dat zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, zo stelt de Volkskrant. De krant zocht uit hoe de honderd grootste gemeentes hier mee om gaan. Tilburg komt er met vijftien minuten mooi vanaf: in Delft, Terneuzen en Harderwijk wordt de voltrekking in vijf minuten afgewerkt. In Alkmaar mogen geen ringen worden uitgewisseld tijdens het kosteloze huwelijk en foto’s maken is ook niet de bedoeling.

Geld besparen

Poe hé, aanstaande bruidsparen hebben heel wat om over na te denken. Ga je voor de gratis versie of pak je het toch liever wat uitgebreider aan? Gelukkig zijn er in Tilburg nog andere initiatieven die helpen met het besparen. Zo kun je bij kringloopwinkel Tante Pollewop voor 150 een bruidsjurk huren. We schreven eerder al over het toenmalige favoriete exemplaar van eigenaresse Evelyne.


Meer over Tante Pollewop ontdekken?

Tante Pollewop kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Molenstraat 47, Tilburg

Bekijk meer:kringloopwinkels

Meer over

Gemeente

adv.