Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Stappegoor gaat flink veranderen en zo ziet het eruit

Door Rowie van der Vliet 2 december 2020

Reken er maar op dat Stappegoor er over acht jaar héél anders uitziet. De gemeente maakte nieuwe plannen voor de wijk bekend en daar komt nogal wat bij kijken. We leggen uit wat er mogelijk allemaal gaat veranderen.

Misschien wel de meest ingrijpende verandering. Stappegoor krijgt er heul veul woningen bij. We hebben het dan over 1000 woningen. Helemaal zeker is dat nog niet, want de gemeente heeft rijksubsidie aangevraagd. Gemeente Tilburg hoopt 10,2 miljoen euro te ontvangen van het Rijk. Wat ze daarmee gaan doen? In snel tempo meer woningen bouwen, aldus wethouder Berend de Vries via de website van Gemeente Tilburg.

Heul veul woningen

Zit je er klaar voor? Het gaat namelijk om heel wat woonprojecten in Stappegoor. Langs de Stappegoorweg en op de parkeerplaats van de Ireen Wüst IJsbaan komen 550 woningen van BPD, achter T-Kwadraat komt een appartementencomplex van Consortium Stappegoor, aan de Ringbaan-Zuid start Tiwos met zo’n negentig appartementen voor mensen die heel snel een dak boven hun hoofd nodig hebben en dan komen er nog eens 199 appartementen (ook van Tiwos) tegenover het zwembad. Er is alvast een intentieverklaring getekend tussen de gemeente en de overige partijen. Begin 2021 horen we of de subsidieaanvraag is goedgekeurd. Als dat het geval is, moet de gemeenteraad bepalen of Gemeente Tilburg zelf 10,6 miljoen vrijmaakt uit de begroting. Zo niet, dan gaat de subsidie niet door. Zo wel, dan begint het bouwen in 2022. Maar ook in 2021 verandert er al wat, want de appartementen van Tiwos aan de Ringbaan-Zuid worden waarschijnlijk volgend jaar al opgeleverd.

Parkeerplaats Olympiaplein verdwijnt

Even naar de boulevard? In de toekomst spreken we dan niet alleen over de woonboulevard of de kade van de Piushaven. Stappegoor krijgt namelijk óók een boulevard als het aan de gemeente ligt. Bovendien komt er ook een fietsbrug en een parkeergarage. We hadden het al even over de parkeerplaats van de Ireen Wüst IJsbaan. Het parkeerterrein tussen het zwembad en de Jumbo Foodmarket verdwijnt. Hier komt een nieuwe parkeergarage met daar bovenop en tegenaan woningbouw. De gemeente is met partijen uit het gebied in gesprek over de ontwikkelingen. Naar schatting staat alles er uiterlijk 2028, als alle betrokken partijen het eens zijn.

Zo gaat het eruitzien:

Zo komt Stappegoor eruit te zien. Foto: Gemeente Tilburg
Zo komt Stappegoor eruit te zien. Foto: Gemeente Tilburg
Zo komt Stappegoor eruit te zien. Foto: Gemeente Tilburg

Lees ook:

nieuwe wijk Stappegoor

Zo hé! Er komt een compleet nieuwe wijk naar Stappegoor

275 huur- en koopwoningen, zoveel extra woonruimte vinden we straks in Stappegoor. In de zomer van 2...
fietstunnel stappegoor

Zo ziet de nieuwe fietstunnel bij Stappegoor eruit [video]

Vraag het maar aan fietsers en automobilisten: bij Stappegoor is het altijd goed opletten. Fietsers ...

Meer over

Gemeente

adv.