Het Pater van den Elsenplein wordt flink verbouwd en zo ziet het er straks uit

Door Rowie van der Vliet 15 mei 2019

Zeg maar dag tegen het huidige Pater van den Elsenplein! De verbouwing van dit bekende plein in Tilburg startte namelijk op donderdag 9 mei. 

De veranderingen aan het bekende plein komen niet zomaar even uit de lucht vallen. Er worden al zo’n tien jaar allerlei plannen bedacht voor de herinrichting van het plein. Na lang wachten is het eigenlijk zover. Nou ja, het inrichten gebeurt pas vanaf 2020, maar er wordt nu al volop gebouwd op het plein. Op het Pater van den Elsenplein komen een nieuwe Jumbo, nog twee winkels en dertig sociale huurappartementen van Tiwos, aldus de gemeente. We vinden de Jumbo straks aan het uiteinde van het plein bij de Landbouwstraat.

Open plein

Zie jij al helemaal voor je hoe het Pater van den Elsenplein er over vijf jaar uit komt te zien? Bijvoorbeeld als een groene oase, een urban jungle of lekker veel lokale ondernemers? De gemeente geeft buurtbewoners veel ruimte om mee te denken over het ontwerp. Zo’n dertig Tilburgers gingen jou al voor. Je kunt straks even langswippen bij een speciaal pand aan het plein. Wijkwerkers zorgen vanuit dit gebouw voor alle informatie rondom de nieuwbouw en herinrichting. Een ding is zeker: het plein wordt straks meer open. De oude Jumbo is gesloopt om dit voor elkaar te krijgen.

Plein verbouwd

Het Pater van den Elsenplein is niet het enige stukje Tilburg dat verbouwd wordt. Het Wagnerplein is al helemaal vernieuwd en ook voor het Stadhuisplein en het Koningsplein liggen genoeg plannen.

Lees ook:

nieuwbouwwoningen tilburg

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Tilburg er vorig jaar bij

Nederland heeft er in 2018 bijna 66.000 nieuwbouwwoningen bijgekregen. Dat is het hoogste aantal sin...
Emté Westermarkt

Houdoe en bedankt! Dit is wanneer de Tilburgse vestigingen van de Emté verdwijnen

Het is je vast niet ontgaan: Emté houdt op met bestaan. Dit jaar worden de Tilburgse vestigingen omg...
werkzaamheden

VIDEO: 7 x de grootste bouwprojecten in de Tilburgse binnenstad

Loop je lekker door de binnenstad? Reken er dan op dat je heel wat bouwprojecten gaat tegenkomen. Ti...

adv.