Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woonlasten in Tilburg dit jaar fors omhoog: dit gaat een gemiddelde Tilburger betalen

Door Rowie van der Vliet 29 januari 2020

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en huiseigenaren uit Tilburg betalen in 2020 meer aan gemeentelijke woonlasten. Vooral afvalstoffenheffing krijgt een duurder prijskaartje.

Het is een mond vol: het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) heeft deze landelijke stijging geconcludeerd. Het onderzoek is gebaseerd op de belastingen van veertig grote gemeenten, waar 41 procent van de Nederlandse bevolking woont.

Woonlasten in Tilburg

Laten we maar gelijk de pleister eraf trekken: op de deurmat van huiseigenaren in Tilburg zal dit jaar een rekening verschijnen van €602,92. Huurders in Tilburg betalen in 2020 €321,55 aan gemeentelijke woonlasten.

Meerpersoonshuishouden

Goed om te weten: dit is een gemiddeld bedrag, gebaseerd op een meerpersoonshuishouden. Het kan dus goed zijn dat jouw uiteindelijke woonlasten hier iets van afwijkt. Waar betaal je dan precies voor? Drie dingen: onroerendezaakbelasting (alleen voor huiseigenaren), afvalstoffenheffing en rioolheffing. Om een overzicht per onderdeel te krijgen, raden we je aan dit artikel te lezen.

Tekst loopt door onder de graphic.

Landelijke stijging

Niet alleen Tilburgers moeten eraan geloven, in heel Nederland lappen huurders en huiseigenaren flink bij. Mensen in het bezit van een huis betalen gemiddeld €30,- meer, huurders €18,-. We zeiden het net al, vooral de afvalstoffenheffing stijgt behoorlijk: 5,9 procent. Dit komt doordat veel gemeenten nu pas de verhoging van een rijksbelasting in 2019 doorberekenen.

Duurste stad

Wie spant de kroon? Leiden, daar zijn de woonlasten gemiddeld €878,-. In Den Haag ben je het voordeligst uit en betaal je €595,-. Je hebt maar heel eventjes om bij te komen van dit nieuws. Als de rekening nog niet op de mat is verschenen, kan hij uiterlijk eind februari binnenkomen.

Lees ook:

Applaus

Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2020 in Tilburg

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om de stad leefbaar te houden, betalen we geme...
parkeren tilburgse kermis

Verrek: huren in Tilburg is helemaal niet zo duur

Bijna alles wordt duurder, daar kunnen we niet omheen. Ook het huren van een huis in de vrije sector...
Tilburg Amsterdam Dwaalgebied

9 redenen waarom wonen in Tilburg leuker is dan in Amsterdam

Het mag dan wel de hoofdstad van ons land zijn, wij zijn blij dat we in Tilburg wonen en niet in Ams...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.