Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weg met zwerfafval! Dit zijn de Tilburgse activiteiten tijdens World Cleanup Day

Door Rowie van der Vliet 17 september 2020

Ken je World Cleanup Day al? Dit is de grootste opruimactie van het jaar en die vindt plaats op zaterdag 19 september. Weg met al dat zwerfafval! In Tilburg wordt er ook genoeg georganiseerd. Wij zetten alle Tilburgse activiteiten tijdens World Cleanup Day op een rijtje.

Ga alleen of samen aan de slag! Haak gerust aan bij deze opruimacties, maar wees ook welkom om zelf iets te organiseren. Dat hoeft niks te kosten, want bij de gemeente vraag je gratis schoonmaakprikkers en gele afvalzakken aan. Dat doe je door je naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar [email protected]. Via dit mailadres kun je ook je eigen schoonmaakactie opgeven. Anderen inspireren? Gebruik dan de hashtag #tilburgschoon op World Cleanup Day.

Dit is er te doen in Tilburg rondom World Cleanup Day:

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Jeruzalem en Piushaven

Yes, dit is de grootste Tilburgse opruimactie tijdens World Cleanup Day. Van 14.00 tot 17.00 uur gaan vrijwilligers aan de slag met zwerfafval ruimen in het gebied. Er is plek voor maximaal vijftig helpers.

Tilburg-Noord (Puccinistraat)

Om 11.30 / 12.00 uur wordt een afval quad van GroenXtra geïntroduceerd. Natuurlijk staan de toppers ook klaar om de buurt op te ruimen.

Westermarkt

Vanaf 12.30 uur is het schoonmaken geblazen in de Westermarkt. GroenXtra en de winkeliersvereniging steken hun handen uit de mouwen om het zwerfafval rondom het winkelcentrum op te ruimen.

Warande

De vrijwilligers van Ancientpower gaan aan de slag in de Warande. Er is ook een gesponsorde lunch door Boomrooierij Weijtmans. De activiteit start om 13.00 uur.

Winkelcentrum Heyhoef

Het is zover: de grande finale van de zomertoer met schredderfiets challenge van Pet naar Pret. Ook is er een ludieke winkeliersactie, de plastic fish. Rond 13.00 uur barst het feest los.

Bedrijventerreinen

Ook fijn: op World Cleanup Day zorgt Dobro dat er wordt schoongemaakt op de bedrijventerreinen. Toppers!

Paletplein

Goed bezig! Tussen 10.00 en 14.00 uur is er een schoonmaakactie op het Paletplein. Door de coronamaatregelen is er maximaal plek voor tien personen.

Wandelbos

Niet alleen in de Warande wordt er schoongemaakt. Vrijwilligers gaan van 10.00 tot 14.00 uur ook aan de slag in het Wandelbos. Er is maximaal plek voor tien personen.

Gasthuisring

Elf personen hebben al doorgegeven aan de Gemeente Tilburg dat ze tijdens World Cleanup Day zwerfafval opruimen in de Gasthuisring in Tilburg.

NS-plein

Een applausje van de leden van Doenya’s Danswereld. Op Worldclean Up Day gaat de groep afval ruimen op het NS-plein in Tilburg. De leden laten zien dat we afval opruimen echt niet in ons eentje moeten doen.

Bredaseweg

Zestien toppers van #goedbegrepen hebben het… nou ja, goed begrepen. Ze gaan afval ruimen aan de Bredaseweg.

Dit is er ook nog:

Fornebusstraat

Een actie hoeft niet altijd groots te zijn. Alle kleine beetjes helpen. Twee personen gaan aan de slag in de Fornebusstraat om al het afval dat ze tegenkomen op te ruimen.

Garderenstraat (Reyshoeve)

In de Garderenstraat halen ze de afvalprikkers en de gele afvalzakken ook tevoorschijn. Twee personen steken de handen uit de mauwen om hier de straat schoner te maken.

Taxandriëbaan

Twee vrijwilligers geven de Taxandriëbaan een opruimbeurt. Ze gaan zwerfafval ruimen in de straat van 10.00 tot 16.00 uur.

Adelaarshorst

De Adelaarshorst wordt ook schoongemaakt. Drie personen gaan aan de slag met afval ruimen.

Milsbeeksingel

Vroege vogels opgelet! Twee vrijwilligers zorgen ervoor dat al het zwerfafval in de Milsbeeksingel wordt opgeruimd op World Cleanup Day. Ze beginnen al om 9.00 uur.

Zevenaarstraat (Koolhoven)

Drie toppers zetten een actie voor World Cleanup Day op poten in de Zevenaarstraat. Er is maximaal plek voor 12 Tilburgers. De actie start om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.

Lees ook:

Mag dat afval scheiden Tilburg

Afval scheiden in Tilburg: welk afval hoort in welke afvalbak?

In Tilburg zijn we ondertussen gewend dat we ons afval moeten scheiden, maar soms is het nog wel eve...
afval ophalen tilburg feestdagen

MAG DAT: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Tilburg is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat a...
Kim

Kim is het helemaal beu: ‘Als je hier naar buiten loopt, struikel je over de rotzooi’

Kim Jessat-Llewellyn wil echt geen klikspaan zijn en is heus geen heilig boontje. Maar al het illega...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.