Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volle blaas? Hier in Tilburg vind je openbare toiletten

Door Noah Godefroy 3 augustus 2020

Het is lekker weer, dus we zijn zoveel mogelijk buiten op het moment! Of je nu een biertje drinkt aan de Piushaven, een fietstocht maakt rondom Tilburg of gewoon van A naar B gaat: er komt altijd een moment dat de nood hoog is. Maar waar zijn die openbare toiletten in Tilburg?! 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Laten we er meteen bij vermelden dat het hier niet zo héél goed gesteld is met de gemeentelijke openbare toiletten. Sterker nog: op de website van de gemeente vinden we slechts drie (!) openbare plekken waar we overdag in de binnenstad van Tilburg naar het toilet kunnen.

Gemeentelijke toiletten Tilburg

Alle drie die plekken zijn parkeergarages. Namelijk die bij 013 (Tivoli), Schouwburg (Louis Bouwmeesterplein) en die bij het Pieter Vreedeplein. Die laatste heeft ook nog eens sluitingstijden: van maandag tot en met zaterdag is-ie open van 07:00 – 04:30 uur en op zondag gaat-ie om 10.30 uur open.

Urilifts

Tijdens uitgaansavonden en evenementen zie je weleens van die prachtige cilinders omhoogkomen. Die heten urilifts: urinoirs die uit de grond komen. Daar hebben de vrouwen dan weer niet zo héél veel aan, maar mannelijke Tilburgers kunnen er even snel hun blaas legen zonder een boete te riskeren. Je vindt deze bij de Korte Heuvel én langs de Heuvelring.

Andere toiletten in Tilburg

Jeetje, kunnen we dan helemaal nergens onze behoefte doen in Tilburg? Jawel! Er zijn stiekem tóch wat ‘particuliere’ plekken waar je terecht kunt als je het niet meer houdt. De ene is gratis, de ander kost je vijftig cent en bij sommige plekken ben je verplicht een consumptie af te nemen. Enkele voorbeelden: station Tilburg, het openbaar toilet bij het Spoorpark of zaken als de Albert Heijn en McDonald’s.

HogeNood

Leuk en aardig natuurlijk, maar als je echt op knappen staat, wil je natuurlijk niet het risico nemen voor een gesloten (toilet)deur te staan. Geen nood, download de HogeNood-app. Je kunt daar vinden waar je een toilet vindt, wat het kost én wanneer het open is. Er zit zelfs een heus beoordelingssysteem bij. Graag gedaan!

Lees ook:

Tilburg is een regenbooggemeente en dit betekent het

Tilburg is een regenbooggemeente – ook wel regenboogstad – in Nederland. Leuk feitje, maar wat houdt...
Mag dat afval scheiden Tilburg

Mag dat: je container in Tilburg alvast buiten zetten als je op vakantie gaat?

Het is dit jaar een andere zomervakantie dan andere jaren. Toch ga je er misschien nog wel even tuss...

Heel belangrijk: vanaf zaterdag kan je fiets zomaar weg zijn uit een fietsenstalling in de stad

Denk je ineens: hé, mijn fiets staat al sinds maart bij een fietsenstalling in de stad. Zorg dan dat...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.