Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen plek? Geen probleem: hier parkeer jij straks misschien je auto in Tilburg

Door Noah Godefroy 8 december 2019

Transferia in Tilburg? Wie weet… Naar verwachting gaat het de komende jaren nóg drukker worden in parkeergarages in de binnenstad en dus is de vraag: waar moeten we straks onze auto kwijt? Een transferium bij bijvoorbeeld het Twee-Steden Ziekenhuis lijkt een serieuze optie.

Hoe dan ook: een transferium in Tilburg is nog minstens een paar jaar weg, zo meldt het Brabants Dagblad.

Transferium in Tilburg

Wat houdt zo’n transferium in Tilburg dan precies in? Een transferium is een parkeerplaats – vaak buiten een drukbezochte plek, zoals de Tilburgse binnenstad in dit geval – vanuit waar vervoer náár zo’n drukbezochte plek wordt geregeld. In Tilburg zou de parkeerplek bij het Twee-Steden Ziekenhuis als eerste in aanmerking komen volgens het BD. Je parkeert je auto dan dus bij het ziekenhuis, vanuit waar je met een bus of fiets naar de binnenstad vertrekt.

Plafond garages

Een argument vóór zo’n transferium zou dus zijn: er is geen plek meer om je auto te parkeren in de binnenstad. Volgens wethouder Mario Jacobs van GroenLinks zullen de parkeergarages tijdens piekmomenten als de zaterdagmiddag al snel hun plafond bereiken en de komende jaren zal dat alleen maar erger worden. De kosten voor dit project? Ongeveer een half miljoen per transferium! En dat moet dan weer opgehoest worden door alle parkeerders samen…

Transferium in Tilburg

Voorlopig zullen we nog geen gebruik hoeven te maken van een transferium in Tilburg; de gemeenteraad gaat het er nog over hebben. Wel stelt Jacobs dat, mocht het er komen, er wel snel begonnen moet worden aan de plannen. Spannend!

Lees ook:

ETZ Elisabeth

Ka-ching of meevaller? Dit zijn de parkeerkosten bij de ziekenhuizen in Tilburg

Ga je op bezoek bij je zieke oma of voor het eerst je pasgeboren neefje bewonderen, moet je nog diep...
Autoradio Tilburg

Tilburgs mysterie: waarom stoort je autoradio in Tilburg-West?

Rijd je op de Ringbaan-West, begint je autoradio opeens te kraken. Dat is balen als je net zo lekker...

Goed of niet? Dit verandert mogelijk voor automobilisten in Tilburg

Een dag in het jaar waarop je de auto even in de garage of aan de straat laat staan. Zo'n autoloze z...

adv.