Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Tilburg zit in de finale van Verkiezing Beste Binnenstad 2020

Door Rowie van der Vliet 10 maart 2020

Tilburg, je bent er! Eerlijk is eerlijk, wat een stappen heeft onze binnenstad de laatste jaren gezet. Van een reusachtig doolhof in een oud postkantoor tot de gaafste evenementen. En dat valt ook buiten de stadsgrenzen op. Tilburg zit in de finale van Verkiezing Beste Binnenstad 2020.

In de categorie grote binnensteden is nog maar een andere stad die kans maakt op de felbegeerde titel: Leiden. De jury is helemaal fan van Tilburg door de fysieke investeringen in de binnenstad en de heldere visie. Leiden valt op door de profilering en marketing, zo valt te lezen op bestebinnenstad.nl.

Tilburg beste binnenstad 2020?

Hoe de Verkiezing Beste Binnenstad is uitgekomen op Tilburg? Door datasets! “Zeven binnensteden zijn geselecteerd op basis van de Binnenstadsbarometer. Deze online tool, ontwikkeld door het Platform Binnenstadsmanagement, combineert circa tweehonderd verschillende datasets en geeft daardoor een integraal beeld van de ontwikkeling van de binnenstad”, zo valt te lezen op de site. Lang verhaal kort: wij horen dus op basis van verzamelde data gewoon bij de zeven beste binnensteden van Nederland! Drie steden kregen een wildcard: Rotterdam, Leiden en Leeuwarden. Tilburg en Leiden zijn nu over gebleven.

Drie jaar lang beste binnenstad

Eind april reist de jury af naar Tilburg en Leiden. Ze beoordelen de binnenstad op zes thema’s: economie, veerkracht, inclusiviteit, identiteit, governance en levendigheid. De uitslag wordt 18 mei bekend gemaakt (in Breda, haha). Als Tilburg wint, mag de stad zich drie jaar lang de beste binnenstad van Nederland noemen.

Lees ook:

Niet opgevallen Heuvelstraat

Deze plekken in de Heuvelstraat zijn jou nog niet opgevallen

De Heuvelstraat. Elke rasechte Tilburger loopt er vaker dan een keer per weer doorheen. Vaak snel, o...
Doloris

Doloris (het Tilburgse doolhof van 400 vierkante meter) is bijna open en wij namen een kijkje

In het oude postkantoor aan de Spoorlaan is tien maanden lang gebouwd door bouwvakkers en kunstenaar...
Clarissentoren

5 x zo ziet de Spoorzone er straks uit

2019 was het jaar waarin we erachter kwamen hoe de Spoorzone eruit komt te zien. Steeds meer nieuwbo...

adv.