Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Starters in Tilburg: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Door Rowie van der Vliet 11 mei 2020

Als je als starter op huizenjacht bent in Tilburg, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à la Dagobert Duck een must is. Alleen hoe groot moet die zak met centen zijn om je allereerste woning te kunnen kopen? Dat verschilt per situatie en per gemeente: zo zit het met het aanschaffen van een koophuis in Tilburg en omgeving.

Hoeveel eigen geld je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere je inkomen en de regio waar je wilt wonen. Huizenplatform Jumba en vergelijkingswebsite Independer hebben dit inzichtelijk gemaakt dankzij ‘de eigengeldkaarten’.

Eigengeldkaarten

Via deze interactieve kaarten kunnen starters – alleenstaanden of stellen – op basis van hun inkomen zien hoeveel spaargeld zij gemiddeld moeten meenemen om een huis te kunnen kopen in Tilburg. Het gaat hier om een gemiddelde, het exacte bedrag is altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie, wensen en actuele rentestand.

Alleenstaande starter in Tilburg

Let’s talk numbers: hoeveel geldboompjes heb je als alleenstaande starter nodig? Als je een huis van 55 tot 65 vierkante meter wilt kopen en je hebt een inkomen rond de €36.000, dan ligt het landelijk gemiddelde op €19.000,- aan eigen geld. Dat is veel meer dan het gemiddelde in onze eigen stad: dan moet je een bedrag van €7.100,- aan eigen geld hebben om een stekkie te kunnen kopen. Van alle Brabantse steden heb je alleen in Bergen op Zoom ( €6.650,-), Helmond (€6.520,-) en Roosendaal (€6.470,-) minder geld nodig. Ter vergelijking: in Eindhoven moet je €27.100,- hebben, in Breda €15.910,- en in Den Bosch €47.860,-. Het gemiddelde van heel Brabant staat op €14.679,68. 

In onderstaande kaart kun je verder sorteren op inkomen en het aantal vierkante meter van een huis. Maar je kunt ook het gemiddelde aan eigen geld van de omgeving van Tilburg bekijken:

Bron: Independer hypotheken

Startende stellen in Tilburg

Ook voor koppels geldt: hoeveel eigen geld je nodig hebt, hangt af van het inkomen en wat voor soort huis jullie willen kopen. Wil je beginnen met een huis tussen de 75 en 85 vierkante meter en je hebt een modaal inkomen, dan heb je gemiddeld €8.750,- aan eigen centen nodig om een kans te maken.

In onderstaande eigengeldkaart zijn allerlei scenario’s in kaart gebracht, zodat je kunt kijken welke voor jou van toepassing is. Ook kun je de situatie in de omgeving van Tilburg checken:Bron: Independer hypotheken

Lees ook:

Buxusplaats net te koop

Nog maar nét te koop: 13 x deze woningen in Tilburg zoeken een nieuwe eigenaar

Ga je dan ein-de-lijk op jezelf wonen of ben je toe aan een grotere woning? De huizenmarkt is boomin...

Tilburg vs. de rest van Nederland: zoveel huis krijg je voor hetzelfde geld

Aan wonen in Tilburg hangt een prijskaartje. Wij gingen met behulp van Funda op onderzoek uit: wat k...
hoogopgeleiden tilburg

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Tilburg

Heb je met spoed een nieuwe woning nodig en wil je in aanmerking komen voor urgentie bij sociale huu...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.