Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het stadskantoor wordt gesloopt en dit krijgen we ervoor terug

Door Thijs Dingemans 26 oktober 2017

Het duurde even, maar woensdag 1 november is het zover: dan begint de sloop van het stadskantoor aan het Stadhuisplein. Het hele gebouw wordt van binnen gestript – alleen het betonnen casco blijft staan. Wat we ervoor terugkrijgen? Een groter en duurzamer gebouw, ruimte voor nieuwe winkels en eigenlijk een heel nieuw plein. 

Nu denk je ongetwijfeld: nóg meer winkels? Ja! Ook het Stadhuisplein wordt flink vernieuwd. En goed ook: de Primark komt, maar wanneer precies? Dat blijft de vraag, al weten we wel dat het medio 2018 zal zijn. Eén ding is zichtbaar: er wordt gewerkt.

primark
Foto: Indebuurt

Alles eruit

Het stadskantoor wordt dus vanaf 1 november verbouwd. Deze week zijn daarom al de 24 bomen op het Stadhuisplein gekapt, die overigens wel terugkomen. De volgende stap begint woensdag, als het kantoor flink wordt ‘aangepakt’. Alles gaat eruit: de binnenwanden, vloerbedekking, plafonds en installaties. Ook de gevelpanelen en kozijnen worden gesloopt. Uiteindelijk blijft alleen het betonnen casco over.

Duurzaam en modern

Eind april 2018 start vervolgens de opbouw van het nieuwe stadskantoor, dat duurzamer én moderner wordt. De zwarte look blijft. Verder komt er een verbinding tussen het Paleisraadhuis en het stadskantoor, en krijgt de nieuwe gevel aan het Willemsplein transparant glas.

Nóg meer winkels

Bij alleen de uitbreiding van het nieuwe kantoor blijft het niet: er komt ook ruimte voor winkels aan de kant van de Stadhuisstraat. Als dat allemaal klaar is, keert het groen terug. Daar hebben we voor nu even niets aan. De bomen zijn weg – op drie na – en voorlopig moeten we het doen met dit beeld:

stadskantoor
Foto: Indebuurt

adv.