Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Solliciteren maar dames: Tilburg wil een burgejuffrouw!

Door Thijs Dingemans 13 juli 2017

Nog even en dan kapt burgemeester Peter Noordanus ermee. De 68-jarige Hagenees vindt het na zeven jaar mooi geweest en draagt het stokje op 1 oktober maar al te graag over. Maar wie o wie? De gemeente – of eigenlijk het kabinet – zoekt een nieuwe man of vrouw en dat zou jij weleens kunnen zijn. 

Huh, ik? Ja, zeker! Maar dan moet je natuurlijk wel voldoen aan de profielschets. En weet je wat nou het mooie is? Die schets is samengesteld door alle Tilburgers (of ja, degene die stemden dan), want zij mochten laten weten aan welke eisen de burgemeester moet voldoen. En wij waren toch wel héél benieuwd wat die zijn, dus zochten we even contact met het kabinet.

We willen een… vrouw!

peter noordanus
Op 1 oktober houdt de goedlachse burgemeester ermee op. Foto: ANP

En het antwoord hebben we! Het belangrijkste is dat de nieuwe burgemeester samen met de inwoners zoekt naar gezamenlijke doelen en draagvlak. Verder moet de burgemeester dingen durven doen en niet zo zakelijk zijn. Wat verder opvalt – en daar zijn we toch wel héél blij mee – is dat de Tilburgers dit keer liever een vrouw willen. Zij moet dan wel een frisse blik voor nieuwe ideeën hebben. En belangrijker: ze moet zich vaak laten zien in wijken en dorpen, want de inwoners willen iemand die het boegbeeld van Tilburg is.

Prima salaris

Klinkt goed, hè? Er zijn natuurlijk nog heel veel meer eisen waaraan onze nieuwe burgemeester moet voldoen. Denk je nou: hé, ik pas eigenlijk wel in dit plaatje! Stuur ons dan gerust even een berichtje. Dan kunnen we je de hele profielschets sturen. En o ja, je salaris is niet mis hoor… € 10.520 bruto per maand!!

Interesse?

Waar wacht je nog op Tilburgemeester! Je hebt tot 1 augustus de tijd om te solliciteren. Check hier hoe je dat doet. Succes!

 

adv.