Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

891 miljoen voor inclusiviteit, duurzaamheid en meer: dit zijn de plannen voor Tilburg

Door Gwyneth Oomens 22 oktober 2020

Het is dan nog wel een voorstel vanuit het college van B&W richting de raad, maar als dat goed wordt gekeurd is onze stad van plan om van Tilburg een duurzame en vitale stad te maken. Wij praten je bij!

De programmabegroting die het college voorstelt heeft als titel ‘Tilburgerschap en actiegericht het verschil maken’. Oscar Dusschooten, wethouder van Tilburg, vertelt op de site van gemeente Tilburg: “In deze tijd van corona blijven geluk en gezondheid de drijfveer voor het stadsbestuur. Wij houden dan ook nadrukkelijke vast aan die ambities: juist nu telt en doet iedereen mee.”

Een beter Tilburg

Het college is van plan om met de gemeenteraad en de stad te werken aan een gemeentelijke organisatie met kwaliteit. “De Tilburgers mogen van de gemeente steun verwachten. Daarom blijven we onze koers volgen door te investeren in de drie zogeheten grote transformaties op weg naar een rechtvaardig en betaalbaar sociaal domein en een duurzame en vitale stad. We verzilveren kansen om nieuwe banen te creëren en een aantrekkelijke stad te blijven om in te wonen, werken, leren en verblijven”, aldus Dusschooten. Klinkt goed!

Tekst loopt door onder foto

Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg
Beeld: Joke Elfring

Tilburgerschap op de agenda

Tilburg wil dus in 2021 actiegericht het verschil gaan maken. Dat gaat onze stad doen door inwoners en organisaties te ondersteunen die iniatieven nemen om ongewenste situaties te doorbreken. “Om dat te bereiken zetten we Tilburgerschap op de agenda en nodigen wij iedereen uit om de dialoog te starten en gemeenschappelijke waarden te ontdekken die ons Tilburgers verbinden”, is er op de site van de gemeente te lezen.

Aantal cijfers

De raad behandelt de programmabegroting op 9 november. In het programmabegroting staan ook een aantal cijfers. Hier komen ze: het begrotingstotaal voor 2021 bedraagt ongeveer 891 miljoen euro. Dat gaat Tilburg verdelen over de thema’s inclusieve stad (523 miljoen), duurzame stad (109 miljoen), vitale stad (179 miljoen) en samen en dichtbij (80 miljoen). In september is er een motie aangenomen om de mogelijke financiële gevolgen van de coronacrisis te kunnen opvangen. De gemeente stelt dan ook voor om in 2021 nog een bedrag van €587.000 en in 2022 €871.000 te storten in de nieuwe ‘reserve corona’.

Lees ook:

De Burgerij

9 x zaken waar onze locals meteen heen gaan als ze weer openen

Welke horecazaak mis jij het meest nu ze allemaal zijn gesloten? De lekkere koffie van het cafeetje ...

Dit kun je verwachten van de intensive care tijdens corona [video]

Je hoopt het nooit mee te maken of te zien gebeuren bij een bekende: door coronaklachten op de IC te...
zonnebanken Zondag XL

5 x de beste zonnebanken van Tilburg volgens jullie

Veel zon pakken is er de komende dagen niet meer bij. Toch toe aan een lekker kleurtje? Dit zijn de ...
Swapfiets

7 x banen in Tilburg waarvoor je wél de deur uit mag

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 7 leuke v...

VIDEO: Kijkje in de keuken bij chef-kok Koos de Wolf van de Houtloods

Even een hapje eten bij de meest getalenteerde koks van Tilburg kan nu even niet. Om toch van het ta...

Meer over

Gemeente

adv.