Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ongelofelijk! Gemeente incasseerde 20.000 euro boete voor afval naast containers

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2020

Rijd maar eens een rondje door Tilburg op een willekeurige dag. Je komt handen tekort om te tellen hoe vaak er afval naast containers staat. Dat moet anders, vindt de gemeente. Ze delen vaker boetes uit en dat levert nu al flink wat centjes op: vanaf maart was dit 20.000 euro, aldus Gemeente Tilburg.

Het is een veelgehoorde klacht: wat is het een bende bij de containers. Veel afvalzakken worden gewoon naast de ondergrondse bakken gezet. Al kom je soms ook nóg gekkere dingen tegen zoals meubels, oude matrassen of (letterlijk) de vuile vaat. Terwijl huishoudens in Tilburg juist een afvalpas hebben om hiermee de bak open te kunnen doen. Hoppa, afvalzak erin en je kunt weer door.

Hoge boetes

De Gemeente Tilburg is natuurlijk ook niet blij met het afvalprobleem. Daarom treden ze nu strenger op. Sinds maart zijn er meer handhavers die overtreders opsporen en beboeten. En daar doet de gemeente vanaf deze maand nog een schepje bovenop met meer mensen die een oogje in het zeil houden. Lekker bezig! Het strenger optreden heeft de gemeente sinds maart dus al 200.000 euro opgebracht. De hoogste boetes die zijn uitgedeeld hadden een bedrag van 327 euro.

Zo maak je zelf een melding

Zie je nou zelf dat iemand zomaar een afval of andere rotzooi naast de containers zet? Het is altijd goed om je buren hierop aan te spreken, maar je kunt het ook aan de gemeente laten weten. Dat doe je door een melding te maken via de BuitenBeter app.

Lees ook:

Mag dat afval scheiden Tilburg

Afval scheiden in Tilburg: welk afval hoort in welke afvalbak?

In Tilburg zijn we ondertussen gewend dat we ons afval moeten scheiden, maar soms is het nog wel eve...
afval ophalen tilburg feestdagen

MAG DAT: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Tilburg is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat a...
afval

Geen grap: illegaal afval storten in Tilburg kan je meer dan 600 euro kosten

Het is dé ergernis van veel Tilburgers: illegaal afval op straat. Van talloze vuilniszakken naast de...

Meer over

Gemeente

adv.