Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemeente kapt en snoeit meer dan 200 bomen en dit is waarom

Door Rowie van der Vliet 27 juli 2020

Zo zonde! De gemeente kan niet anders dan meer dan 200 bomen in Tilburg-West en Tilburg-Noord laten weghalen of snoeien. De bomen zijn ernstig ziek of zelfs dood.

Doordat het zó slecht met de bomen gaat, kunnen ze zomaar omvallen. En dat willen we natuurlijk allemaal voorkomen. Daarom is de gemeente bezig om alle bomen weg te halen. Om de stam zit een informatiebordje dat aangeeft wat er met de boom aan de hand is. Als het echt niet anders kan wordt de boom zo snel mogelijk weggehaald. Andere bomen worden flink gesnoeid. Het is de bedoeling dat er op termijn zoveel mogelijk nieuwe bomen geplant worden op de plek waar er eentje weg is.

Meer dan 200 zieke bomen

De gemeente controleerde in 2019 ongeveer de helft van alle bomen in de stad. Ze kwamen erachter dat een deel meer aandacht nodig had en lieten specialisten ernaar kijken. Toen werden de 206 zieke bomen in Tilburg-West en Tilburg-Noord gevonden. Ook nu is de gemeente bezig met het controleren van bomen in de binnenstad, Oude Stad en bedrijventerreinen. Overigens lijkt 206 bomen heel wat, maar in totaal staan er zo’n 95.000 bomen van de gemeente in Tilburg.

Lees ook:

VIDEO: Overstroomde weg en omgewaaide bomen in Tilburg

De storm richtte veel schade aan in Tilburg, waaronder bij het Westerpark. Meerdere bomen zijn omgew...

MAG DAT: een boom dicht bij de tuin van de buren planten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast of je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

Meer over

Gemeente

adv.