Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zwemmen in de Piushaven of het Wilhelminakanaal?

Door Thijs Dingemans 27 juli 2018

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je zwemmen in de Piushaven, het Wilheminakanaal of een vijver?

Op een snikhete dag wil je natuurlijk een verfrissende duik nemen. En stel: je hebt geen zin om naar het zwembad in Stappegoor, de Reeshof of Drieburcht te gaan, maar wil wel baden in de Piushaven, het Wilhelminakanaal of ergens anders in een vijver of rivier, mag dat dan?

Regeltjes

Om erachter te komen of dit mag, zochten we in de Algemene Plaatselijke Verordening van Tilburg. Daar vonden we echter geen regeltjes die zeggen of je wel of niet in open water mag zwemmen. En dus vroegen we het even aan de gemeente. Die kwam met het verlossende antwoord: nee! “Zwemmen in de Piushaven en het kanaal mag niet, vanwege het vaarverkeer”, aldus een woordvoerder.

En toch kan het gewoon

Doe je het toch? Pas dus goed op, want er kan van alles in een vijver, meertje of kanaal liggen. Oude fietsen of misschien zelfs auto’s. En die gaan roesten. Daar wil je je niet aan openhalen! Bovendien kun je ook een boete krijgen als je gepakt wordt. Die bedraagt €140,-.

Lees ook:

huisdier begraven in je eigen tuin

MAG DAT: je huisdier begraven in je eigen tuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
tina en arnold

MAG DAT: krijg je een boete als je op de stoep fietst?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Naaktstand

MAG DAT: Naakt op een strandje liggen in Tilburg?

De één zit nog net niet in een coltrui op het strand, terwijl de ander het liefst in adamskostuum vi...

adv.