Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zitten in het park met de nieuwe coronaregels?

Door Rowie van der Vliet 24 mei 2020

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in het Wilhelminapark, Spoorpark, Leijpark en meer. Het liefst met vrienden voor een fijne picknick of flinke bijkletssessie. Maar mag je eigenlijk wel in het park zitten met de nieuwe coronaregels?

Voor 1 juni is het niet de bedoeling dat je uren in een park in Tilburg spendeert. Iedereen mag een rondje lopen en een ommetje maken. Heel even uitrusten op een bankje of in het gras kan ook, maar zorg wel dat je anderhalve meter bij anderen vandaan blijft. Buiten sporten mag sowieso, ook in het park. Er worden nu onder andere lessen aangeboden in het Leijpark. Maar hoe zit het met afspreken met vrienden in het park?

MAG DAT?

“As u met vier vijf mensen in het park gaat zitten met anderhalve meter ertussen, dat mag. Maar als dat een te grote groep wordt. Ja, dan zal ook normaal nu al in het Vondelpark gezegd worden: dat is een oploopje. Dat mag niet”, zei Mark Rutte tijdens de laatste persconferentie. Volgens de minister-president krijg je een boete als je niet genoeg afstand houdt. Of je nu in de Heuvelstraat loopt of hutje mutje in het Wilhelminapark zit. Bovendien moeten we allemaal goed na blijven denken. Is het druk? Dan roept de regering op ons gezonde verstand te gebruiken en toch even terug te keren naar huis.

Zitten in het park

In de buitenlucht is er geen vastgesteld maximum, maar de maatregel om drukte te vermijden blijft wél van kracht. Daarnaast mag je in het park niet dicht op elkaar gaan zitten als je niet samenwoont. De 1,5 meter regel blijft uiteraard gelden. Hoewel er geen duidelijk maximum is, kan je natuurlijk niet een grote vriendengroep uitnodigen om allemaal samen in het park te gaan zitten. Als iedereen daar op af komt, is het een evenement en had je sowieso een vergunning aan moeten vragen.

Lees ook:

MAG DAT: fietsen in het park in Tilburg?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
Onweer Tilburg

Spoorpark gaat weer open: ‘Angst moet niet regeren’

Wow, die zagen we niet zo snel aankomen. Het Spoorpark, dat een tijd terug wegens drukte voor onbepa...

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse ho...

Meer over

Corona Gemeente

adv.