Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: weer een verjaardagsfeestje geven in Tilburg?

Door Noah Godefroy 20 juni 2020

Was jij jarig in maart, april of mei? Dan zag jouw verjaardag er dit jaar héél anders uit! Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om veel familie of vrienden uit te nodigen en een feestje te geven. Maar hoe zit dat dan sinds 1 juni? De maatregelen zijn versoepeld, dus mag je nu weer een feestje geven?

We roepen op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Houd afstand van anderen als je op pad gaat!

Mag dat?

We komen maar meteen met het antwoord: ja, thuis een feestje vieren kan weer. Vanaf 1 juni is er geen limiet meer voor het aantal bezoekers dat jij thuis mag ontvangen. Het is dus geen probleem om een barbecue of borrel te organiseren, zolang dit maar in jouw eigen huis of tuin is. Heb je een groot huis of een grote tuin? Dan heb je mazzel, want dan kun je meer mensen uitnodigen. De belangrijkste regel blijft namelijk dat je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Wil je ergens anders jouw verjaardag vieren? Dan geldt een limiet van 30 personen.

Zo zit het met politiecontroles

Zolang je je netjes gedraagt en niet voor overlast zorgt, hoef jij je geen zorgen te maken om een bezoekje van de politie. Het kan natuurlijk zo zijn dat de buren je te luidruchtig vinden en de overlast melden. Dan kan de agent of boa beslissen wat er gaat gebeuren: niets, een waarschuwing geven, het feest beëindigen of boetes uitdelen.

Uitzondering

Zoals je waarschijnlijk al weet, geldt de 1,5 meter regel niet als je tot één huishouden behoort. Nodig je jouw tante, oom, neefje en nichtje uit en wonen zij op hetzelfde adres? Dan mogen ze wel binnen 1,5 meter van elkaar komen.

Voor alle exacte regels en updates kun je een kijkje nemen op de website van Veiligheidsregio Midden en West-Brabant, waar Tilburg onder valt.

Lees ook:

ballonnen oplaten Tilburg

MAG DAT: ballonnen oplaten in Tilburg?

Het is zo'n leuk gezicht: ballonnen tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag je eigenlijk...
SWITCH the gym

SWITCH mag open: ‘Klinkt gek, maar corona maakt weinig verschil hier’

Fit zijn: iedereen wil het, maar of het lukt… Een gezond gewicht, een goede levensstijl en veel bewe...
naast elkaar terras Tilburg

Mag dat: met een vriend naast elkaar op het terras in Tilburg zitten?

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Tilburg weer open is, gaan veel ...

Meer over

Gemeente

adv.