Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: uitgebreid tongen op straat in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 6 maart 2020

Voor deze week een ‘MAG DAT’ met een extra klef tintje. Want hoe zit het eigenlijk met de regels voor tongen in het openbaar in Tilburg? Mag je in de Heuvelstraat je liefje lekker aflebberen of blijft het bij een kuis kusje? Wanneer ga je te ver? We gingen voor je op onderzoek uit!

Niet iedereen denkt hetzelfde over zoenen in het openbaar. De één vindt het helemaal prima, de ander echt een no go. Wanneer wordt zo’n zoentje nou een smerige bedoeling? En kun je ervoor opgepakt worden in Tilburg?

Uitdagend gedrag

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, raadplegen we eerst de APV (algemene plaatselijke verordening) van Tilburg. Natuurlijk staat hier niks in over zoenen in het openbaar, in ieder geval niet met zoveel woorden. Wél kunnen we het volgende vinden:

‘Het is verboden op de weg zich tezamen met anderen te begeven naar of al dan niet tezamen met anderen deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden.’

Tongen in het openbaar in Tilburg

In het kort betekent dit dat – wanneer jouw gedrag door omstanders als abnormaal gevonden wordt – er sprake is van het verstoren van de openbare orde en dat er opgetreden mag worden door handhaving en politie. Dan wordt zo’n make-out session toch iets minder aantrekkelijk. De politie kan het stel aanraden weg te gaan of beide lovers een andere kant op sturen.

Maar hoe ‘heurt’ het eigenlijk?

Het is moeilijk te bepalen wanneer een tongsessie verandert in het verstoren van de openbare orde, maar met een beetje logisch nadenken kom je al een heel eind. Sommige dingen horen nou eenmaal in de slaapkamer in plaats van in de Heuvelstraat, op een terras of in een speeltuin. Daarbij is het niet heel aangenaam om te kijken naar een stel dat twintig minuten ongegeneerd zit te tongen…

Lees ook:

9 x plekjes in Tilburg waar je zeker een keer moet zoenen

Onze stad kent een aantal romantische plekjes waar jij je date, vriend/vriendin of scharrel mee naar...

7 x dit moet je weten als je een Tilburger wil daten

Swipe je het liefst Tilburgers naar rechts op Tinder? Of heb je er al eentje aan de haak geslagen? W...

7 x dit zijn de beste plekken voor een date in Tilburg volgens locals

Fijn, je hebt een date gescoord! Nu de volgende stap: waar ga je naartoe? Geen zorgen, we zetten de ...

Meer over

Gemeente

adv.