Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: straks lekker lang tafelen en borrelen bij een restaurant of kroeg?

Door Rowie van der Vliet 29 mei 2020

Een goed glas wijn, smakelijk eten en fijn gezelschap: het zijn de ingrediënten om lekker lang te tafelen in een restaurant. Heerlijk hoor, zo’n avond waarbij je niet op de tijd hoeft te letten. Maar kan dat straks nog wel in Tilburg? En hoe zit het met borrelen in een kroeg? Of kunnen we voortaan bij de meeste restaurants en kroegen maar een paar uur terecht?

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Door de coronacrisis moesten Tilburgse restaurant en kroegen even dicht, maar daar komt vanaf 1 juni verandering in. De meeste gaan weer open met aangepaste maatregelen. Voor sommige restaurants betekent dit werken met shifts. Je reserveert dan voor een bepaald tijdslot, van 18.00 tot 19.30 uur bijvoorbeeld. Je kunt dan niet heel de avond blijven zitten, ook al is het erg gezellig.

Shifts bij restaurant of kroeg in Tilburg

The Talk is een van de restaurants die met reserveringsblokken werkt. Binnen krijg je tijdsvakken van vijftig minuten om te lunchen. De laatste shift voor de lunch duurt iets langer, namelijk van 15.00 tot 16.20 uur. Voor het diner heb je shifts bijvoorbeeld 16.30 tot 18.15 uur. Er is ook een borrel shift van 22.30 tot 1.00 uur.

Sarban geeft ook aan bij de opening op 2 juni met twee shifts te werken. Dat geldt vanaf 1 juni ook voor Shinzo, waar je twee uur de tijd krijgt om sushi en meer te eten. Het eerste tijdsblok start al om 16.00 uur, het laatste om 20.30 uur. In het weekend is dat 21.00 uur. Shinzo geeft aan dat er op het moment van schrijven nog iedere dag plek is. Ook plekken zoals Villa Pastorie en Grill-ig doen aan shifts.

Shoco Tilburg werkt met shifts van 2,5 uur. Toch is het mogelijk om hier een avond lang te borrelen. “Het is natuurlijk mogelijk om meerdere shifts te reserveren als je echt toe bent aan een heel avondje vol gezelligheid met de lekkerste drankjes en hapjes.”

Restaurant en kroeg zonder shifts

Niet elk restaurant of iedere kroeg in Tilburg werkt met shifts. Michel van De Slijterij en Heuvel15 legt het uit:  “Als er een groep van dertig man reserveert om 21.00 uur en ze blijven tot sluit zitten, ga ik ze niet wegsturen. Onze gastvrijheid is onze kracht en vol is op het moment helaas vol, maar wij gaan niet zeggen: ‘jullie moeten er over een half uur uit.'”

Klopa aan de Heuvelring werkt met reserveringen en beperkte capaciteit, maar heeft geen ook geen shifts.

Bargús gaat samenwerken met Locals voor de Bargús hide out. Binnen zitten kan niet, want de bar is binnen heel erg klein. Wel ben je buiten op het terras welkom zonder reservering en zit je niet vast aan een tijdslot.

Lang tafelen in Tilburg

Mag dat, lekker lang tafelen of borrelen in Tilburg in coronatijd? Het antwoord is ja, maar je moet wel even op onderzoek uit voordat je uit eten gaat. Of je moet meerdere shifts boeken, zoals bij Shoco. Geen zin om op de tijd te letten? Kies dan voor een restaurant of kroeg dat niet werkt met een tijdslot. Let op: je moet de komende tijd altijd reserveren wanneer je ergens wilt dineren of borrelen. Bon appétit!

Lees ook:

slijterij horeca sluiten 22.00 uur

Deze zaken op de Korte Heuvel zijn klaar voor 1 juni en zo ziet het eruit

Het is bijna zo ver: de terrassen en kroegen gaan weer open! Natuurlijk zal het vanaf 1 juni nog nie...

Hier moet een terras straks aan voldoen volgens Gemeente Tilburg

Goed nieuws: de gemeente laat weten dat het mogelijk is voor terrassen in Tilburg om tijdens de coro...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.