Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: overal in Tilburg zomaar je scooter parkeren?

Door Rowie van der Vliet 16 augustus 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Met deze week: mag je jouw scooter zomaar overal in de stad parkeren?

Je bent even op bezoek, hoeft maar één winkel in of komt zomaar iets brengen: niets zo handig als eventjes de scooter op de stoep parkeren. Handig om zo geen stukjes te hoeven lopen! Maar mag dat eigenlijk wel?

MAG DAT?

Nee, je mag je scooter niet zomaar overal in Tilburg neerplanten. We pakken de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) erbij. In dit document staan alle regels en wetten van de gemeente Tilburg haarfijn uitgelegd. En ja hoor, artikel 76 is zo duidelijk als het maar zijn kan. Het is verboden fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan op door het college in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid aangewezen plaatsen.

Parkeervakken voor scooters

In 2018 zijn er door heel de stad parkeervakken voor scooters en brommers gekomen. Deze vakken zijn niet zo moeilijk te herkennen. Ze zijn niet alleen breder dan de fietsparkeervakken, ook staat er gewoon een bord met een bromfiets bij. Kijk, dat is dan weer handig!

Je vindt de parkeervlakken voor scooters hier:

  • Heuvelring
  • Telegraafstraat
  • Bij Pathé Tilburg
  • Piusplein
  • Schouwburgring
  • Spoorlaan (stadswinkel Centrum)
  • Fietsenstalling Burgemeester Stekelenburgplein
  • Willem II-passage

Mag dat: je scooter parkeren in een fietsenstalling?

De regels voor het parkeren van je scooter verschillen dus niet zo gek veel met het parkeren van fietsen in de binnenstad van Tilburg. Wat wel anders is: je mag je scooter of brommer niet achterlaten in een (bewaakte) fietsenstalling. Dat kan voor brandgevaar zorgen. En je brommer zou ook al snel in de weg staan, want die past natuurlijk niet in een fietsenrek.

Scooterstalling

Vind je het toch wel fijn om je scooter op een bewaakte plek in Tilburg te parkeren? Snappen we! Gelukkig kan dat in de Tivoli-garage. Daar betaal je een euro om ‘m te stallen.

Scooter weer ophalen

Zet jij je fiets (of brommer of scooter) toch op de stoep? Dat lijkt ons niet zo slim… Iemand kan de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) bellen. Zij halen hem op en zetten je scooter in het afhandelcentrum. Wil je hem terug? Dan betaal je tien euro.

Lees ook:

Fietsen

MAG DAT: je fiets op de stoep zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
parkeervakken

Er komen parkeervakken voor scooters en brommers in de binnenstad

Ha! Nog meer parkeervakken in de binnenstad. En nee, niet voor auto's en fietsers. Ook scooters en b...
parkeervakken

Drop the bike: er zijn nu parkeervakken voor je stalen ros

Ga je vaak met de fiets naar de stad? Let dan even goed op: je mag je fiets niet meer overal droppen...

adv.