Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic gooien?

Door Carin van der Meij 15 mei 2020

De boodschappen doen veel Tilburgers tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelmatig gedesinfecteerd en in de trein dragen we vanaf 1 juni verplicht een mondkapje. Wij vroegen ons af: waar moet je deze handschoenen en mondkapjes eigenlijk weggooien?

Veel Tilburgers gooien deze beschermingsmiddelen nog in de verkeerde container. Je verwacht misschien dat de mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval moeten, maar niets is minder waar. Mondkapjes en plastic handschoenen horen volgens het afvalbedrijf Suez in de restafvalbak.

In de natuur

Nu mensen massaal mondkapjes en plastic handschoenen gebruiken, ziet NederlandSchoon nog een nieuw probleem. Zo worden veel beschermingsmaterialen op straat of in de natuur achtergelaten. En dat hoort natuurlijk niet.

Mondkapjes en plastic handschoenen weggooien

De organisatie geeft aan: “Als er geen afvalbak in de buurt is, bewaar dan de gebruikte beschermingsmiddelen in een aparte zak tot je wel in de gelegenheid bent om het in een afvalbak te gooien. Zorg dus goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving!” Gooi jij rondslingerend afval altijd netjes weg? Of je het nu tegenkomt in de Heuvelstraat of in het Wilhelminapark? Goed bezig, maar laat die mondkapjes en handschoenen toch even liggen. NederlandSchoon benadrukt dat je geen handschoenen of mondkapjes van anderen op moet rapen.

Zo, weet je dat ook weer.

Lees ook:

afval ophalen tilburg feestdagen

MAG DAT: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Tilburg is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat a...

MAG DAT: aluminiumfolie bij het plasticafval gooien?

Wij Tilburgers zijn een kei in afval scheiden. We weten dat blik in de PDM-zak moet en pizzadozen bi...
bekertjes

Kassabonnetjes, bekertjes en keukenpapier: in welke afvalbak hoort het thuis?

Soms heb je van die producten waarvan je toch even twijfelt in welke afvalbak ze nou precies moeten....

adv.