Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een rondje fietsen in het bos?

Door Maartje Cooijman 5 oktober 2018

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je eigenlijk wel een lekker rondje fietsen door het bos?

Het zonnetje schijnt en de lucht is stralend blauw. Het is perfect weer om even een frisse neus te halen. Dus je stapt op je fietsje en rijdt naar het bos, maar dan hou je je toch maar even in. Je weet namelijk niet zeker of je wel in het bos mag fietsen. Gelukkig zochten wij voor je uit of dat is toegestaan.

Recreatie

Of een fietser wel of niet een bepaald bosgebied mag betreden, staat niet vastgelegd in de wet. Volgens de wegenwet vallen bospaden namelijk niet onder de openbare weg omdat ze niet bedoeld zijn voor verkeer. Waarvoor dan wel? Recreatie! Uiteraard zijn ze ook openbaar als daar toestemming voor is gegeven door de eigenaar (vaak de gemeente of provincie).

Borden lezen

De toegankelijkheid kan je aflezen aan de borden bij de ingang van het bos. Daar staat vaak op wanneer het bos ‘open’ is (tussen zonsop- en ondergang bijvoorbeeld) en wie het bos mogen betreden. Daar vind je dan ook de antwoord op de vraag: mag je fietsen in het bos? En zo ja, over welke paden je met je stalen ros mag crossen.

Tilburgse bossen

In de Tilburgse bossen wordt veel rekening gehouden met fietsliefhebbers. Zo kan je onder andere bij de Oude Warande, Stadsbos013 en het Noorderbos terecht. Uiteraard wel op de daarvoor bestemde paden. Mocht je daar van afwijken, dan riskeer je een boete van €55,-.

Meer lezen? Lees dan ook:

Koffiepads

MAG DAT: je gebruikte koffiepads bij het gft-afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Rode stoplicht

MAG DAT: krijg je een boete als je door rood loopt?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
blowen

MAG DAT: blowen op straat in de binnenstad van Tilburg?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.