Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je container in Tilburg alvast buiten zetten als je op vakantie gaat?

Door Rowie van der Vliet 31 juli 2020

Het is dit jaar een andere zomervakantie dan andere jaren. Toch ga je er misschien nog wel even tussenuit. Een dag voordat je op vakantie gaat, zet je je container voor de deur. Je afval moet tenslotte wel opgehaald worden, zeker als er warm weer voorspeld is. Maar hoelang van te voren mag je je volle bak aan de kant van de weg neerzetten? Wij zochten het voor je uit. 

Een volle duobak: onze vrienden van BAT komen ze graag voor je leegmaken. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aan straat zet. De afvalophaaldienst vraagt de inwoners van de gemeente om ervoor te zorgen dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 8.00 uur op de aangewezen plaats staat.

Let er wel even op dat je de container niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het tv-programma Bonje met de buren of dat de Rijdende Rechter langskomt.

Regels rond de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Zeeland, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten en over een paar dagen weer op je eigen terrein zetten? Het antwoord: nee, dat kan niet.

Aanbieden van afval

Hoe dat zit? Daar heeft Gemeente Tilburg duidelijke regels over. Je mag de container vanaf 20.00 uur buiten zetten op de avond voordat het afval wordt opgehaald. Maar je kunt jouw duobak niet zomaar dagenlang laten staan! Wordt jouw afval op dinsdag opgehaald? Dan moet-ie dezelfde avond vóór 0.00 uur weggehaald zijn.

En nu?

Maar ga je binnenkort op zomervakantie of een weekendje weg? Kijk je buurman, schoonmoeder of partner even lief aan. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Misschien wel handig om er even duidelijk bij te zeggen op welke dag en hoe laat de container er moet staan. Want staat de bak te laat buiten of op de verkeerde dag? Dan moet je helaas wachten tot de volgende ophaaldag of je afval later zelf naar de milieustraat brengen. En daar zit je meteen na de vakantie vast niet op te wachten: terugkomen van vakantie en de container nog vol met afval.

Lees ook:

afval ophalen tilburg feestdagen

MAG DAT: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Tilburg is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat a...
Mag dat afval scheiden Tilburg

Afval scheiden in Tilburg: welk afval hoort in welke afvalbak?

In Tilburg zijn we ondertussen gewend dat we ons afval moeten scheiden, maar soms is het nog wel eve...
afval

Geen grap: illegaal afval storten in Tilburg kan je meer dan 600 euro kosten

Het is dé ergernis van veel Tilburgers: illegaal afval op straat. Van talloze vuilniszakken naast de...

Meer over

Gemeente

adv.