Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen in tijden van corona?

Door Rowie van der Vliet 16 oktober 2020

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Want hoe zit het nu met bezoek? Zijn de regels veranderd of mag je nog steeds maximaal drie mensen thuis ontvangen? Wij helpen je graag een handje!

Het antwoord is: je mag maximaal drie mensen thuis ontvangen. Dat is uitgezonderd de mensen die al in huis wonen, en kinderen tot en met 12 jaar. Wil je visite ontvangen? Dan mogen er dus maximaal drie mensen over de vloer komen en je moet ervoor zorgen dat je anderhalve meter afstand houdt. Dus geen drie zoenen van ome Henk (wát jammer, zeg 😉 ). Maar er is meer!

Aangescherpt

Goed om te weten is dat deze regel naar aanleiding van de persconferentie op 13 oktober is aangescherpt: waar je eerst per keer drie mensen mocht ontvangen, mogen dit er nu nog drie per dag zijn. Het is dus niet meer de bedoeling dat je een dag je verjaardag viert en elke twee uur drie nieuwe gasten ontvangt.

Boete

Kun je een boete krijgen als er teveel mensen op bezoek zijn? De politie mag niet zomaar bij je binnenvallen, maar er kan wel gehandhaafd worden. Wat dat inhoudt? Als er sprake is van overlast of een bijeenkomst een gevaar vormt voor de publieke gezondheid mag de politie ingrijpen. Dit lezen we op de website van de Rijksoverheid.

Buiten afspreken

Als je ergens buiten wilt afspreken, zijn er weer andere maatregelen. Wel blijft de regel over anderhalve meter afstand gelden! Een gezelschap mag bovendien uit maximaal vier personen bestaan. Kinderen tot 12 jaar zijn uitgezonderd.

Lees ook:

Horeca dicht Tilburg

Horeca sluit voor vier weken en meer: ‘Jammer als je pas een week open bent’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...
supermarkten open eerste kerstdag

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het kwetsbarenuurtje als je niet kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

MAG DAT: blijven kijken bij een ongeval in Tilburg?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Corona Gemeente

adv.