Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: fietsen in het park in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 22 mei 2020

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je door het park fietsen in Tilburg?

Met lekker weer even naar het park toe. Heerlijk! Pak lekker de fiets voor een rondje in het park op afstand. Maar, mag je eigenlijk wel in het park fietsen in Tilburg? Bij sommige parken zoals het Spoorpark is het bij veel Tilburgers bekend dat dit niet mag, maar hoe zit het met andere parken? We zochten het uit.

MAG DAT?

Laten we de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Tilburg er eens bij pakken. Hier staan alle gemeenteregels op een rijtje. Artikel 125 is precies waar we naar op zoek zijn. Het is verboden met een voertuig, fiets of bromfiets te rijden door dan wel deze te doen of te laten staan in een park of plantsoen of een van gemeentewege aangelegde beplanting of groenstrook. Het gaat hierbij om het aantastingen van groenvoorzieningen in Tilburg door voertuigen.

Fietsen in het park

Artikel 125 gaat niet op voor het fietsen over wegen in het park. Daarmee wordt echt alle wegen bedoeld. Van wegen voor het openbaar verkeer of paden. Ook gaat het over bruggen. In het Leijpark wil de gemeente zelfs een fietsroute aanleggen die door het park zelf loopt. Daar mag je dan op fietsen, maar je mag dus niet met je fiets van de weg afgaan. Niet om te rijden, maar ook niet om je fiets daar even neer te zetten. Het is niet zeker of de route echt door het park komt te liggen. De gemeente is in overleg met betrokkenen. In het Spoorpark mag je trouwens wel je BMX-fiets meenemen om gebruik te maken van de urban sportvoorzieningen.

Lees ook:

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Niets is zo irritant als geen parkeerplaats vinden in de buurt van je huis. Maar als je nu een voort...

MAG DAT: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic gooien?

De boodschappen doen veel Tilburgers tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelm...

MAG DAT: een boom dicht bij de tuin van de buren planten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast of je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

Meer over

Gemeente

adv.