Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een watergevecht organiseren in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 26 juni 2020

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je een watergevecht organiseren in Tilburg?

In tropisch Tilburg kun je natuurlijk wel wat verkoeling gebruiken. Is het water van je zwembadje alweer warm? Dan heb je altijd nog een watergevecht! Maar wacht eens even, mag je eigenlijk wel een watergevecht organiseren in Tilburg?

MAG DAT

In je eigen tuin rondjes rennen met een waterpistool is geen probleem. Doe je dit met vrienden? Wie jonger is dan 18 jaar hoeft dan vanaf 1 juli geen afstand meer te houden. Volwassenen moeten zich nog houden aan 1,5 meter afstand, behalve natuurlijk met mensen uit het huishouden. Let wel op dat je niet teveel water in je supersoaker pompt. Bij grote droogte kan er worden opgeroepen om zo min mogelijk water voor persoonlijk gewin te gebruiken.

Dit mag niet

Voor een watergevecht dat in Tilburg is toegestaan kun je het beste een gekleurd waterpistool gebruiken. Het moet gelijk duidelijk zijn in een oogopslag dat het niet om een wapen gaat. Al schrijft de wet voor dat er vooral wordt gekeken naar de vorm en afmetingen van een wapen. Lijkt dit teveel op een vuurwapen of bom? Dan zit je niet goed, zo meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Waterballonnen zijn niet aan te raden, want dat is minder milieuvriendelijk. In Tilburg is het verboden om ballonnen op te laten, maar staat er niets over het gooien van waterballonnen. Toch is de gemeente er vanzelfsprekend niet zo blij mee als er overal plastic ballonnen liggen. Al hoor je sowieso al je afval gewoon netjes weg te gooien.

Tekst loopt door na de video.

Maak je borst maar nat! Watergevecht op de Heuvel! 😂

Posted by Indebuurt Tilburg on Tuesday, 8 May 2018

Groot watergevecht

In mei 2018 was er een groot watergevecht op de Heuvel. Festival Mundial organiseerde het feestje om voor verkoeling te zorgen. Dat was lekker spelen in de fontein en elkaar zoveel mogelijk proberen nat te maken. Zoiets is hartstikke leuk, maar valt natuurlijk wel onder de categorie evenementen. Bijeenkomsten zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. In de buitenlucht is er een maximum van 250 bezoekers. Wie een watergevecht net zo groot wil aanpakken als op de Heuvel moet een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dat kan vanaf 1 juli. Let op: in de praktijk kan het zo’n week of zes duren voordat je aanvraag wordt goedgekeurd.

Lees ook:

opblaasbare zwembad afval

MAG DAT: Je oude opblaasbare zwembad bij het plastic afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
barbecue

Barbecueën in het park, mag dat?

Lekker weer vraagt om een gezellige barbecue in het park. Laad je picknickmand vol met worstjes, gro...
feestje

MAG DAT: weer een verjaardagsfeestje geven in Tilburg?

Was jij jarig in maart, april of mei? Dan zag jouw verjaardag er dit jaar héél anders uit! Door de c...

Meer over

Gemeente

adv.