Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: bloemen uit de berm plukken in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 13 augustus 2020

Superfijn om een fraai bosje bloemen op tafel te hebben staan. Er staan genoeg bloemen in de berm in Tilburg en misschien wil je die plukken. Los van het feit dat je natuurlijk veel beter de lokale bloemist kunt spekken met jouw wekelijkse bijdrage, is ook de vraag: mag dat überhaupt, bloemetjes uit de berm plukken en mee naar huis nemen?

De regels hiervoor verschillen per gemeente. We pakken dus even de APV, de algemene plaatselijke verordening, erbij. Hierin staan alle regels van de Gemeente Tilburg.

MAG DAT

Artikel 60 maakt duidelijk hoe het zit. Hoewel er specifiek niks wordt gezegd over bloemen plukken, snappen we wel dat dit niet de bedoeling is. De regel is namelijk als volgt: Het is aan degene die daartoe niet bevoegd is verboden zich te bevinden in of op bij de gemeente in onderhoud zijnde parken, plantsoenen, groenstroken of grasperken, buiten de daarin gelegen wegen of paden.

Verboden toegang

Je mag dus eigenlijk helemaal niet in de berm, een plantsoen, groenstrook of grasperk komen. Daarnaast is er ook nog artikel 125 die duidelijk maakt dat jij je auto of een ander voertuig niet zomaar in de berm mag parkeren. Het is verboden met een voertuig, fiets of bromfiets te rijden door dan wel deze te doen of te laten staan in een park of plantsoen of een van gemeentewege aangelegde beplanting of groenstrook. En tsja, als je er überhaupt niet mag komen, is het ook nogal lastig om daar bloemen te plukken. Het mag dus officieel niet.

Hier mag je (soms) wel plukken

Toch zijn er legale plekken in Tilburg waar je wel bloemen mag plukken, soms tegen een vergoeding. Een voorbeeld van zo’n plek is Stadstuinderij Piushaven en Natuurtuin Stokhasselt. Check altijd even vooraf of je momenteel wel echt bloemetjes mag komen plukken, want dit kan niet altijd.

Lees ook:

Wat zijn toch die gele bloemen die overal zo uitbundig bloeien in de berm?

De bermen zien al een paar weken knálgeel. Maar wat zijn die gele bloemen toch? En hebben we het al ...

Binnenkijken bij Beau’s bloemenhuis: ‘Ik heb heel erg mijn eigen smaak’

Beau Jansen is 29 jaar en heeft naast haar fulltime baan ook nog eens een eigen bedrijfje. Ze droogt...

9 x fijne adresjes om planten te kopen in Tilburg

Of je nu je tuin onder handen wilt nemen, of op zoek bent naar nóg een groene vriend voor in je urba...

Meer over

Gemeente

adv.