Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: ballonnen oplaten in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 12 juni 2020

Het is zo’n leuk gezicht: ballonnen tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag je eigenlijk wel ballonnen oplaten in Tilburg? Of het schadelijk is voor het milieu, daar zijn de meningen over verdeeld. Een groot deel van de gemeenten in Nederland heeft een verbod ingevoerd. Hoe zit dat met Tilburg? Wij zochten het voor je uit.

Stichting Noordzee onderzocht welke gemeenten een verbod hebben ingevoerd én welke gemeenten daar mee bezig zijn. Het oplaten van ballonnen is namelijk niet zo goed voor de natuur en het milieu. Als vissen, vogels of andere dieren de ballonresten binnenkrijgen, kunnen ze hier aan dood gaan. Ook aan de ballonnen die zogenaamd biologisch afbreekbaar zijn.

Ballonnen oplaten in Tilburg

Maar nu de brandende vraag: mag je in Tilburg ballonnen oplaten? Het antwoord is kort maar krachtig: nee. Het oplaten van (met helium gevulde) ballonnen en wens- en ufoballonnen is verboden. Dus, denk even twee keer na voordat jij ballonnen oplaat in onze mooie stad. Hier vind je de interactieve kaart die laat zien in welke gemeentes in Nederland je wel of niet een ballon mag oplaten. Amsterdam was in 2015 de eerste gemeente waar het oplaten van een ballon verboden was. Tilburg besloot dit in 2019 ook te verbieden.

Lees ook:

naast elkaar terras Tilburg

Mag dat: met een vriend naast elkaar op het terras in Tilburg zitten?

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Tilburg weer open is, gaan veel ...
sarban

MAG DAT: straks lekker lang tafelen en borrelen bij een restaurant of kroeg?

Een goed glas wijn, smakelijk eten en fijn gezelschap: het zijn de ingrediënten om lekker lang te ta...
Leijpark

MAG DAT: zitten in het park met de nieuwe coronaregels?

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in het Wilhelminapark, Spoorpark, Leijpark en meer. Het li...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.