Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker doorfietsen! Er komt een snelfietsroute naar Dongen en Oosterhout

Door Rowie van der Vliet 6 februari 2020

Handig! Straks is het een kwestie van even op de fiets stappen en zo in Dongen en Oosterhout zijn. De eerste trappen- uh, stappen voor een snelfietsroute naar Oosterhout zijn gezet.

Straks fietsen we van Station Tilburg langs het Wilhelminakanaal en de midden-Brabantweg naar de Slotlaan in Oosterhout. Nou ja, helemaal zeker is het nog niet, maar Gemeente Tilburg stippelde alvast de route uit. Het fietspad wordt zo opgezet dat we doorfietsen. Denk aan brede paden en vaker voorrang op de zijwegen.

Snelfietsroute naar Oosterhout

De snelfietsroute is nog niet helemaal rond. Gemeente Dongen, waar het fietspad mogelijk doorheen loopt, gaat er nog naar kijken. Zodra zij het een topplan vinden, zetten de gemeentes Tilburg, Dongen en Oosterhout een handtekening. De provincie Noord-Brabant sluit zich daarbij aan. Als alles doorgaat dan is de snelfietsroute in 2025 klaar, maar in 2021 begint het aanleggen al.

Rooie fietspad 2.0

Tilburg was de eerste stad in Nederland met een rood fietspad. Het ‘rooie fietspad‘ werd eind jaren zeventig aangelegd en was daarmee gelijk de eerste snelfietsroute van Brabant. De gemeente geeft nu een vervolg aan dit project. Naast een snelfietsroute naar Oosterhout komen er ook fietspaden naar Waalwijk, Oisterwijk en Breda. De gemeente kijkt zelfs of het mogelijk is om een fietspad naar Eindhoven aan te leggen.

Lees ook:

Waarom heet Het Rode Fietspad ook alweer zo?

Zowat elk fietspad is tegenwoordig rood. Toch hebben we hier in Tilburg een fietspad dat de naam 'He...

Wel of niet fietsen over het Pieter Vreedeplein: wat vinden jullie?

Loop je rustig te winkelen op het Pieter Vreedeplein, rijd er ineens weer een fietser voor je snuffe...
Fietsenstalling station tilburg

MAG DAT: hoe hard mag je eigenlijk op een elektrische fiets?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.