Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kinderboerderijen in Tilburg openen weer: dit moet je weten

Door Rowie van der Vliet 11 juni 2020

Geitjes spotten? Goed nieuws: het kan weer in Tilburg. Sommige kinderboerderijen zijn weer deels open, maar het gaat er anders aan toe dan je gewend bent. We leggen uit wat de coronamaatregelen bij kinderboerderijen in Tilburg zijn.

Kinderboerderijen ’t Valleike, Kerkibo en Wandelbos zijn weer deels open, zo meldt Gemeente Tilburg. Tussen 12.30 en 16.30 uur zijn bezoekers welkom om gezellig naar de kinderboerderijdieren te kijken. Het kan zijn dat je toch niet naar binnen mag. Per kinderboerderij mogen maximaal vijftien personen aanwezig zijn.

Maatregelen kinderboerderijen Tilburg

Er zijn meer maatregelen bij deze drie kinderboerderijen dan de aangepaste openingstijden. Zowel bij de in- als de uitgang kun jij je handen ontsmetten. Wie langskomt, krijgt bovendien een tas om tijdens het bezoek bij te dragen. Dit is voor beheerders, dierenverzorgers en vrijwilligers een manier om bij te houden hoeveel mensen er op de kinderboerderij zijn. Na afloop van je bezoek lever je de tas weer in bij de beheerder. Deze is makkelijk te herkennen, want hij of zij draagt een opvallend hesje. Handig! Er zijn ook looproutes om makkelijker anderhalve meter afstand te kunnen houden van elkaar.

Deze kinderboerderijen zijn nog dicht

Kinderboerderij Maria Goretti is nog steeds gesloten. “We zijn niet benaderd door de gemeente over de aangepaste coronaregels. Wij wachten op reactie. Graag zouden we kijken of wij ook open mogen”, zegt de directie in een reactie aan indebuurt Tilburg. Honden uitlaten kan hier nog wel, want de hondenuitlaatplek is open.

Kinderboerderij Stokhasselt is ook nog gesloten. “Wij kunnen het 1,5 meter beleid niet garanderen. Sommige vrijwilligers vallen in de risicogroep qua leeftijd en gezondheid. Daarom wil de directie het risico niet lopen voor deze doelgroep”, laat de kinderboerderij via Facebook weten.

Lees ook:

Jump jump! Trampolinepark Jumpsquare komt naar Tilburg

Heb je deze tijd een trampoline gekocht om lekker fit te blijven? Dan ben je straks vast de koning(i...
Beau

Terugkijktip: BN’ers steken loftrompet over Tilburg bij Beau

De schoolvakanties zitten er weer aan te komen en laten we eerlijk zijn: naar het buitenland gaan wo...

Binnenkijken bij: het meest rustige plekje in de binnenstad van Tilburg

De terrassen beginnen langzaam aan weer vol te stromen. Ook op een normale dinsdagmiddag in juni heb...

Meer over

Corona Gemeente

adv.