Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x zo hou je katten uit de tuin van de buren

Door Rowie van der Vliet 30 augustus 2017

Als je moet dan moet je. Dat geldt ook voor katten. Toch is het niet zo fijn als ze nou nèt de tuin van de buren kiezen om een behoefte in te doen in plaats van de zojuist schoongemaakte kattenbak. Als het aan Hans Smolders van Lijst Smolders ligt betalen kattenhouders straks een flinke boete voor loslopende katten, zo meldt Omroep Brabant. Zo houd je katten buiten de tuin van de buren.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kattengevangenis

Cat Crying GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Als het plan van Hans Smolders doorgaat dan betalen kattenbezitters straks 400 euro boete als hun viervoeter loslopend gespot is. Mocht het zover komen dan zit er zowat niets anders op als kattenbaasje om dan prikkeldraad, hekken met elektrische spanning en netten voor de tuin aan te schaffen. Het enige dat we niet nodig hebben is een oranje uniform in kattenformaat, al is dat wel erg schattig.

Kattenuitlaatservice

GIF: Morgan James

Je hebt katten en je hebt katten. Niet elke kat is een huismus. Om continue gemauw voor de deur te voorkomen, is het toch fijn om ze naar buiten te kunnen sturen. Tuurlijk, je kunt als kattenbaasje de kat aan de lijn leggen en zelf drie keer op een dag de kat uitlaten. Maar wij zien eigenlijk ook wel wat in een kattenuitlaatservice. Nu maar hopen dat het soepeler gaat dan bovenstaand gifje.

Kattenpopo

Cats GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Als het aan Hans Smolders ligt, krijgt elke Tilburgse wijk twee toezichthouders. In totaal zou het gaan om 25 politie-agenten. Aan hun de taak om kattenhouders aan te spreken op hun loslopende pluizenbol. Overigens zijn hondenbaasjes ook niet veilig, want Smolders wil de hondentax vervangen voor een zerotolerancebeleid voor honden en katten.

Supersoak die kat

Day GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Wie last heeft van katten doet er goed aan om de waterpistolen nog even niet op te ruimen. Heb je weer zo’n vervelende kat in jouw tuin gespot? Supersoaken die handel! Misschien leren ze snel genoeg dat de bezoekjes aan de tuin open afgelopen zijn.

Bah, dat stinkt

Cat GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Katten hebben ook een aantal geuren die ze niet kunnen uitstaan. Zo zijn ze geen fan van de frisse geur van citroen. Bij tuincentra haal je planten die net zo ruiken zoals citroengeranium. Op grond waar geen planten staan kun je koffiedik strooien. Zodra katten dit in hun vacht krijgen en zichzelf schoonlikken dan gruwelen ze door de koffie.

Vind je het eigenlijk wel gezellig als een kat komt buurten? Van ons mogen deze katten en honden best eens op bezoek komen. Als ze hun behoefte maar netjes achterlaten…

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.