Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de wijk Noordhoek moet je nu betaald parkeren

Door Thijs Dingemans 4 januari 2018

Ben jij ook zo’n slimmerik die de auto altijd net even iets verderop zet zodat je gratis kunt parkeren? En zet je hem dan héél toevallig in de wijk Noordhoek? Dan moet je nu een nieuwe plek zoeken. Sinds deze week geldt namelijk betaald parkeren in de straten.

De gemeente heeft die maatregel genomen omdat er veel parkeeroverlast was. De bewoners zijn daar helaas de dupe van: zij betalen nu € 5,- per maand voor een vergunning. Mensen die in Noordhoek parkeren maar niet in de wijk wonen, betalen voortaan € 1,- per uur.

Bepaalde tijden

Overigens geldt het betaald parkeren niet de hele dag. Het gebied is opgedeeld in twee delen: in de meeste straten moet je van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 15.00 uur betalen. In het ander gebied geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 22.00 uur. Buiten die tijden is het parkeren in de wijk gratis. We maken het even makkelijker met dit handige kaartje:

betaald parkeren
Bron foto: Gemeente Tilburg

Nog meer straten

Dit jaar moet je in meer straten betaald parkeren. Noordhoek is de eerste van vier wijken waar de maatregel wordt ingevoerd. Ook de omgeving Piushaven, Theresia en Sint Anna staan op de agenda.

adv.