Het draaiend huis repareren of weghalen: dit vinden jullie

Door Thijs Dingemans 5 december 2018

Zo, stemmen tellen is nog nooit zo makkelijk geweest! We vroegen jullie vorige week wat de gemeente moet doen met het kapotte draaiend huis op de Hasseltrotonde. En Tilburg is eruit… WEG ERMEE!

Mocht het je even helemaal ontgaan zijn: het draaiend huis is kapot en staat daarom al maanden stil. Een van de assen is gebroken en daar kwam de gemeente te laat achter, zo lezen we bij BD. Tijdens een onderhoudsklus bleek dat daardoor ook de rails is beschadigd. Om het kunstwerk weer draaiende te maken, moet de gemeente zo’n €45.000 betalen.

Petitie

Hans Smolders riep al eerder op om het huis weg te halen en doet dat nu natuurlijk nogmaals. Ook de VVD-jongeren uit Tilburg willen van het kunstwerk af en een petitie werd succesvol gestart. Binnen een week kwamen er al duizend handtekeningen binnen.

Tilburg is eruit…

We waren benieuwd hoe jullie erover dachten en daarom begonnen we op Facebook een poll. Repareren of verwijderen…? Van de ruim 3,5 duizend stemmen, zegt 14% (475 stemmen) ‘gewoon repareren’. Het deel dat vindt ‘weg ermee’ is overduidelijk: maar liefst 86% (meer dan 3400 stemmen) vindt dat de gemeente het kunstwerk nu écht moet weghalen. Een hoop van onze lezers laat in de reacties weten dat het hoopt dat de gemeente nu overgaat tot het weghalen. We zijn benieuwd…

Lees ook:

Draaiend Huis Hasseltrotonde Tilburg

Waarom draait er een huis rond op de Hasseltrotonde?

Het werd beklad, gekraakt en elke Tilburger heeft er een mening over. Het ‘Draaiend Huis’ op de Hass...
markt koningsplein

Deze plekken in Tilburg verdienen een opknapbeurt

Wij van indebuurt zijn ervan overtuigd: Tilburg is de allermooiste stad van de wereld. Maar hé, nerg...

adv.