Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Help ons: wat moet er op de plek van het draaiend huis komen?

Door Noah Godefroy 18 februari 2020

Sommige mensen vinden het geweldig, maar voor velen is het toch echt een doorn in het oog: het draaiend huis. Het bewegend kunstwerk op de Hasseltrotonde is in ieder geval al sinds jaar en dag een fijn onderwerp voor discussies. Maar, mocht het verdwijnen, wat moet er dan voor in de plek komen?

Voor de Tilburgers die de afgelopen jaren onder een steen hebben gelegen (of bewust besloten hebben buiten de discussie te blijven): op de Hasseltrotonde draait een huis. Tergend langzaam. Zo langzaam, dat je het bijna niet kunt zien als je deelneemt aan het verkeer. En dus vragen veel mensen zich af wat nu eigenlijk het nut is. Zeker omdat het plaatsen vijf ton kostte, en het jaarlijks onderhoud ook niet goedkoop is.

Oproep

Al snel begon er een lobby tegen het huis, maar goed: het staat er nu eenmaal. Toch vragen wij ons af wat jullie er eigenlijk willen zien wanneer het draaiend huis tóch van de rotonde af wordt geslingerd. Misschien denk je wel aan een bloemenperk of wil je een minibos op die plek. Of moeten ze de ruimte gebruiken om de rotonde nog wat vlotter te laten verlopen? Laat het ons weten via de mail óf reageer op Facebook.

Lees ook:

emmapassage en draaiend huis tilburg

Het Draaiend Huis verwijderen of de Emmapassage laten staan: dit vinden jullie

Als jij het voor het zeggen had, wat zou je dan doen? Het Draaiend Huis verwijderen of de Emmapassag...
Draaiend huis gebouwen Tilburg

Waarom gaat het Draaiend Huis eigenlijk weer draaien?

Pak de popcorn er maar bij! In december wakkerde een discussie in Tilburg aan - en die had niks met ...

adv.