Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Straks fietsen we in een uurtje naar Breda door deze nieuwe fietsroute

Door Rowie van der Vliet 11 april 2019

Minder dan een uurtje fietsen naar Breda? Dat kan straks gewoon! De gemeente is namelijk druk bezig met het plannen van de zogenoemde snelfietsroute F58. 

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de route komt te liggen. Dat-ie door Tilburg loopt staat vast, maar hoe precies? De gemeente gaat in gesprek met bewoners, ondernemers en fietsers om samen tot de beste route te komen. De hoofdlijnen van het fietspad zijn al wel bedacht, maar het is bijvoorbeeld nog niet zeker hoe de route precies door de Reeshof loopt.

Meten vanuit een vliegtuig

De gemeente gaat eerst eens goed kijken wat de obstakels en hoogteverschillen zijn. Dat doen ze op een heel bijzondere manier! Ze meten namelijk vanuit een auto en een vliegtuig. Voor Tilburg is het de eerste keer dat ze van die methode gebruikmaken. Het is best een handige manier, want zo kunnen ze in één keer de hele route meten.

Snelfietsroute F58

Ook fijn: fietsers krijgen op het fietspad straks zoveel mogelijk voorrang. Het fietspad wordt helemaal van asfalt. Bestaande fietsroutes in Dorst en Rijen worden opgenomen in de F58. Sta niet gek te kijken als je ineens de slogan Lekker DoorRijen (haha, flauw) voorbij ziet komen. Met deze woordgrap wordt de route namelijk gepromoot.

Fiets uit de schuur

Je kunt je fiets alvast uit de schuur halen, maar het is nog niet duidelijk wanneer de bouw van het fietspad begint. De betrokken partijen (gemeenten Tilburg en Breda, de provincie Noord-Brabant, IDbike uit Riel en de kennisinstituten Avans, Breda University of Applied Sciences) zitten nu nog aan de tekentafel.

Lees ook:

leijpark

Tring tring! Er komt een nieuw fietspad door het Leijpark

Lekker fietsen door het Leijpark? In de toekomst zullen we nog meer fietsers tegenkomen in het fijne...
Fietsenstalling station tilburg

5 struggles die je herkent in de fietsenstalling in Tilburg (in gifjes)

Je fiets parkeren in de fietsenstalling(en) in onze stad is een crime, dat weet zo'n beetje iedere T...

MAG DAT: fietsen met knipperende lampjes?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.