Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groot applaus! Deze Tilburgse vrijwilligers wonnen tijdens de Nationale Vrijwilligersprijzen

Door Rowie van der Vliet 23 april 2020

Zo, die kunnen de vrijwilligers in hun zak steken. Quiet Community Tilburg kreeg een prachtige award tijdens de Nationale Vrijwilligersprijzen. De organisatie kreeg de juryprijs digitaal overhandigd van niemand minder dan minister Hugo de Jonge.

Voor wie Quiet Community Tilburg nog niet kent: deze toppers brengen elk jaar zo’n tienduizend geluksmomentjes bij mensen die minder te besteden hebben. Denk aan het vieren van een verjaardag, een nieuw matras of ervoor zorgen dat iemand (in andere tijden dan corona) gewoon weer eens een uitje heeft. Ook organiseert Quiet inloopochtenden.

Stevig vangnet

Ken je de Quote 500? In dat blad worden de 500 rijkste Nederlanders verzameld. De Quiet Community Tilburg kwam op Wereldarmoededag 2013 en 2016 met een eigen blad waarin juist stille armoede centraal staat: de Quiet 500. Maar dat is lang niet het enige moment waarop de stichting zich keihard inzet voor armoede in Tilburg. “De jury roemt Quiet Community, omdat ze niet alleen stille armoede zichtbaar maken, maar er ook in slagen een stevig vangnet te vormen voor mensen die dat nodig hebben. Zij winnen naast een promotievideo voor hun organisatie, een bedrag van € 6.000,-“, aldus de Nationale Vrijwilligersprijzen.

Uitblinken

Quiet Community Tilburg werd voorgedragen door ContourdeTwern. Volgens deze organisatie blinkt Quiet uit door anderen een feestje, fiets of voorstelling te gunnen. Ook mooi om te zien: mensen die geholpen zijn, melden zich vaak zelf aan als vrijwilliger. Pay it forward!

Ontzettend trots

Wethouder Rolph Dols is ontzettend trots dat Quiet Community Tilburg de prijs heeft gewonnen. “Vrijwilligers spelen, zeker in deze tijd, een belangrijke rol in onze gemeente. Hun toegevoegde waarde is een voorbeeld voor anderen en laat goed zien hoe groot de maatschappelijke betrokkenheid is in onze stad”, zo laat hij via de website van de gemeente weten.

Tilburgers bij Nationale Vrijwilligersprijzen

De helden van Quiet Community Tilburg zijn niet de enigen waar we trots op mogen zijn. Ook Tilburgers Faaisa Cabdi en Wouter en Karolien van het G-voetbalweekend verdienen applaus. Faaisa won met 64 anderen de Passieprijs van €250,-, een award voor gepassioneerde vrijwilligers. Alle genomineerden wonnen die prijs. Wouter en Karolien grepen helaas net naast de Gouden Venus van Milo. Dat is een prijs voor vrijwilligers met een beperking.

Lees ook:

Dit is de rijkste Tilburger volgens de Quote 500 van 2019

Elk jaar zitten we erop te wachten: het lijstje van tijdschrift Quote met de vijfhonderd állerrijkst...
Voedselbank armoede in Tilburg

Feiten en cijfers: zoveel Tilburgers leven in armoede

Wow, dat is schrikken! Er leefden bijna 939 duizend Nederlanders in armoede in 2017. Dat is ongeveer...
Annelies van Zeben

Annelies was arm: ‘Ik ben die man eeuwig dankbaar’

Annelies van Zeben weet het nog als de dag van vandaag: de eerste keer dat ze naar de Voedselbank gi...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.