Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: deze partijen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen

Door Rowie van der Vliet 15 februari 2018

Ja hoor, nog iets meer dan een maand en dan staan we allemaal in een stemhokje één rondje rood te kleuren. Op 21 maart zijn het namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. Voor sommige Tilburgers wordt het nog even goed nadenken op welke partij ze gaan stemmen. Om die keuze iets makkelijker te maken zetten wij alle partijen die meedoen op een rijtje.

Er doen dit jaar veertien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Het had niet veel gescheeld of dat zouden er vijftien zijn, maar Jongeren voor Tilburg trekt zich terug uit de verkiezingen. De meeste partijen die nu in de gemeenteraad zitten, doen dit jaar ook weer mee. Dit zijn: D66, SP, CDA, Lijst Smolders, VVD, PvdA, GroenLinks, Voor Tilburg, OPA en Lokaal Tilburg. Tilburgse Volkspartij, Groep Antens en Groep Dankers doen niet mee, al heeft Claudia Dankers zich wel aangesloten bij Voor Tilburg.

Nieuwe partijen

Naast de partijen die nu al in de raad zitten, doen er dit jaar nieuwe partijen mee met de verkiezingen in Tilburg. Dat zijn de Verenigde Seniorenpartij Tilburg, 50PLUS, Links Offensief en Burgerinitiatief Tilburg (BIT). Wil je echt eens goed rondneuzen en alle kandidaten bekijken? Dat kan, want de kandidatenlijst is hier online te bekijken.

Dit is nu de grootste partij

Op dit moment is D66 de grootste partij in Tilburg. Daarna komt SP en vervolgens CDA. Na 21 maart kan dat dus helemaal anders zijn. Alles wat je moet weten over de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg, hebben we voor je op een rij gezet:

gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Tilburg: dit moet je weten

Jaja, dit jaar is het weer zover. De verkiezingsstrijd barst op 21 maart 2018 echt los in Tilburg ti...

Meer over

Gemeente

adv.