Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé jij! Ontwerp de nieuwe afvalbak van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 27 juli 2017

Eerlijk is eerlijk, wat is een afvalbak eigenlijk een lelijk ding. De gemeente Tilburg wil dat gaan veranderen. Daarom organiseren ze (samen met de gemeente Eindhoven) de ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’.

Aan ontwerpers de taak om een interactieve afvalbak te ontwerpen. Denk aan pijlen met afval hier, Holle Bolle Gijsachtige taferelen of kermisgeluiden die mensen naar de bak trekken. Een prullenbak waar je toch even naar wil kijken en zo sneller je vuilnis weggooit. Designers mogen gebruik maken van geluid, licht of spelelementen.

Win een cheque van €1000

Heb jij een creatief brein en voel je je aangesproken om mee te doen? Dan kun jij je idee

Voorbeeld voor ontwerp van Wat een (afval)bak
Zo leuk kan een interactieve afvalbak eruitzien Foto: website Gemeente Tilburg

droppen bij de gemeente. De deelnemers met de beste ideeën ontvangen een uitnodiging voor de finale die op 3 oktober plaats zal vinden. Naast eeuwige roem en een afvalbak van jouw hand die in Tilburg en Eindhoven komt te staan, win je nog meer. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro (katsjing!) én begeleiding om het ontwerp verder te ontwikkelen. De jury van de ontwerpwedstrijd bestaat uit een vertegenwoordiging van de gemeenten Tilburg en Eindhoven, een vertegenwoordiger van De Efteling en een hoogleraar gedragswetenschap.

Hoe doe je mee?

Je kunt je aanmelden via [email protected]. Je ontvangt dan een inschrijfformulier, meer informatie en de voorwaarden. En voor de wijsneuzen: nee, het e-mailadres is geen foutje van de redactie.

Meer over

Gemeente

adv.